Paprastas švelnių ir lengvų keksiukų receptas! Greitai ir lengvai paruošiami

Koldūnai yra ne tik skanėstas, bet ir tikras džiaugsmo ir šventės simbolis viso pasaulio saldumynų mėgėjams. Šie apvalūs, kepti ir dažnai saldžiai apibarstyti gaminiai daugeliui žmonių yra tapę neatsiejama vaikystės dalimi ir tvirtai įsitvirtinę įvairių šalių kultūroje.

Yra daugybė koldūnų variantų: nuo klasikinių originalių su glajumi ir įdarais iki modernesnių, neįprasto skonio ir tekstūros

.

Duoniukų istorija siekia šimtmečius. Pirmą kartą tokie gaminiai paminėti senovės graikų ir romėnų receptuose

, tačiau XIX a. Jungtinėse Amerikos Valstijose pradėta kurti šiuolaikinė koldūnų versija. Duoniukai greitai išpopuliarėjo dėl paprasto paruošimo ir galimybės eksperimentuoti su įdarais ir apvalkalais.

Sudedamosios dalys:

  • Kefyras – 200 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Cukrus – 80 g;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Soda – ½ šaukštelio;
  • Miltai – 400 g;
  • Augalinis aliejus – 40 g.
Siūlome paragauti:  Skaniausias baklažanų patiekalas: švelnus receptas! Daugiau niekada nebekepu baklažanų

Kepinių paruošimas:

Į kiaušinį įmuškite grietinę, druską, vanilinį ir klasikinį cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.

Į mišinį persijokite miltus ir išminkykite minkštą ir lipnią tešlą

.

Toliau minkykite ant miltais pabarstyto stalo.

Tešlą iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniu ir stikline išpjaukite apskritimus. Naudodami stiklinę nuo šlakelio arba butelio kakliuką apskritimų viduryje padarykite nedidelę skylutę.

Atraižas galima sujungti ir iš jų padaryti standartinius paplotėlius

.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį porą ar trejetą koldūnų.

Kepkite koldūnus iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai.

Простой рецепт нежных воздушных пончиков! Готовятся быстро на скорую руку

Iškeptus koldūnus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius.

Papuošimui koldūnus galite apibarstyti cukraus pudra arba pasigaminti glajų.

252

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Jau daugelį metų gaminu vietoj užkandžiui skirtų pyragėlių. Rudos ir sūrios tešlos receptas
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *