Paslaptingas ir romantiškas kapitonės tortas. Receptas per 20 minučių: jis tiesiog skleidžiasi burnoje

“Kapitono tortas” – išskirtinis naminis desertas, kuriame dera minkšta pluta ir švelni grietinė. Jis pasižymi oro tekstūra ir sodriu kreminiu skoniu, todėl puikiai tinka jaukiam arbatos vakarėliui ar šventiniam stalui

. Pagrindinė deserto puošmena yra grietinė – lengva, švelni ir šiek tiek rūgšti, suteikianti desertui ypatingą skonių harmoniją. Kai kuriuose variantuose receptas papildomas riešutais, šokoladu ar vaisiais, todėl jis tampa dar puošnesnis.

Pavadinimas “Kapitonė” tortui suteikia paslaptingumo ir romantikos, primena tolimas keliones.

Šį desertą paprasta paruošti, tačiau savo sodriu skoniu ir švelnia tekstūra jis gali nustebinti net išrankiausius gurmanus.

Biskvito ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: kondensuotas pienas – 300 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • raugas – 10 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Sviestas – 110 g;
  • Miltai – 170 g.
Siūlome paragauti:  Bananų ir riešutų pyragas su kondensuotu pienu. Skanus desertas šventiniam stalui

Kremo ingredientai:

  • Grietinė 25% – 400 g;
  • Virtas sutirštintas pienas – 150 g;
  • Kakava – 1 valgomasis šaukštas;
  • Šokoladas.

Torto “Kapitonė” paruošimas:

Išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušiniais ir ištirpintu sviestu. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.

Tirštą tešlą perkelkite į pergamentu išklotą kepimo skardą

.

Tešlą paskirstykite po visą paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 minučių.

Biskvitą padalykite kepimo žiedu į 3 pyragėlius

.

Kremui grietinę sumaišykite su saldintu sutirštintu pienu ir kakava

.

Pirmąjį pyragą su kremu sudėkite į kepimo žiedą, uždenkite antruoju

. Ant kremo sluoksnio pabarstykite biskvito trupinių. Trupinių sluoksnį uždenkite trečiuoju tortu su kremu

. Kremu aptepkite torto šonus, taip pat ir viršų.

Torto

šonus pabarstykite biskvito trupiniais

. Ištirpinkite šokoladą ir juo papuoškite torto viršų. Palikite desertą šaldytuve 2 valandoms.

Siūlome paragauti:  Skanus, kaip vaikystėje. Paukščių pieno pyragas: paprastas receptas

Загадочный и романтичный торт "Капитанша". Рецепт за 20 минут: он просто расплывается во рту

Gausite paprastą tortą “Kapitonė”. Tai puikus desertas namų arbatos vakarėliui.

72

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *