Pica yra vienas populiariausių ir labiausiai atpažįstamų patiekalų visame pasaulyje, užkariavęs milijonų gurmanų širdis.
Picos ištakos siekia Italiją. Anksčiau ten pica paprastai buvo vadinama žema pluta su įvairiais priedais.
Iš pradžių pica buvo paprastas italų valstiečių patiekalas, kepamas ant atviros ugnies. Ilgainiui, ypač po to, kai XVIII a. pica atsirado Neapolyje, ji ėmė populiarėti tarp plačiosios auditorijos.
Papasakosime, kaip paprastai ir greitai pasigaminti naminę picą
.
Tešlos ingredientai:
- Šiltas vanduo – 400 ml;
- Sausos mielės – 8 g;
- Jūros druska – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Miltai – 450 g.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: kečupas – 5 valg;
- česnako – 2 skiltelės;
- džiovintų bazilikų – 2 šaukšteliai.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Dešra – 300 g;
- Šampinjonai – 4 vnt;
- Alyvuogės – 100 g;
- Kietasis sūris – 200 g;
- Mozzarella – 300 g.
Picos paruošimas:
Į šiltą vandenį supilkite mieles, druską, augalinį aliejų ir išmaišykite. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir užminkykite tirštą, lipnią tešlą
. Paskirstykite tešlą ant kepimo skardų, tolygiai ją išklokite
.
Padažui kečupą sumaišykite su išspaustu česnaku ir bazilikais
.
Kiekvienos picos paviršių ištepkite padažu
. Plonai supjaustykite dešrą ir grybus, kubeliais supjaustykite kietąjį sūrį, mocarelą sutarkuokite smulkia tarka. Ant picos dėkite dešrą, tada grybus, tada kietąjį sūrį ir alyvuoges, o ant viršaus užbarstykite mocarelos.
20 minučių palikite picą po rankšluosčiu
.
7-10 minučių kepkite picą 250 laipsnių temperatūroje
.
Iškepusią picą taip pat galite pabarstyti žolelėmis. Pasirodo, tai bus skani naminė pica. Jei norite, į įdarą taip pat galite įdėti pomidorų.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.