Žvilgtelėjus į mėsos gaminių kainų etiketes pradedate galvoti, kad visų šių dešrelių ir dešrelių tikrai nesinori. Atidesnis jų sudėties tyrimas pagaliau tuo įtikina. Daug skaniau ir pigiau gaminti sumuštinius su namine pjaustyta mėsa iš vištienos ir kiaulienos. Juk net ir tai užtruks labai mažai laiko.
Ingredientai:
Vištienos šlaunelės – 4 vnt.
Česnakai – 1 šaukštelis.
Paprika – 1 šaukštelis.
kalendra – 1 šaukštelis.
Solis – 1 šaukštelis. + 1 šaukštelis.
Kiaulienos snukis – 1 vnt.
Mišrios paprikos – pagal skonį
Garstyčios – 1 šaukštelis.
Želatina – 10 g.
Vanduo – 50 ml.
Mėsą atskirkite nuo vištienos šlaunelių odos ir kaulų, supjaustykite mažais gabalėliais ir apibarstykite česnaku, paprika, kalendra ir druska. Palikti marinuotis pusvalandžiui.
Kiaulienos snukį nukaulinkite, palikdami odelę ant mėsos (vaizdinis metodas pateiktas žemiau esančiame vaizdo įrašo recepte). Apversdami mėsą iš vidaus, pabarstykite druska ir pipirų mišiniu, viską įtrinkite į mėsą kartu su garstyčiomis iš vidaus ir išorės.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kol visiškai išbrinks. Želatinos masę sumaišykite su vištiena, tada šiuo mišiniu įdarykite blauzdą.
Vištiena įdarytą kiaulienos kulšelį dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija, taip pat uždenkite viršų ir sandariai apvyniokite gabalėlį, įkišdami į folijos kraštus. Pašaukite į iki 100°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 valandas.
Kad pagaliau taptumėte mėgstamiausiu užkandžiu, neskubėkite jo valgyti karšto – pirmiausia kartu su folija leiskite visiškai atvėsti šaldytuve.