Pagal šį receptą pagaminti pomidorai yra labai skanūs ir neįprasti. Būtinai paragaukite.
Daugeliui namų šeimininkių pomidorų konservavimo sezonas įsibėgėja. Yra tiek daug įvairių įdomių receptų – nuo medetkų iki pomidorų padažo ir net morkų lapelių. Apie tai pakalbėsime dabar.
Daugelis žmonių klausia savęs: „Ar tikrai skanu?“, „Kaip jį paruošti?“, „Ar receptas ne per sudėtingas?“
Atsakykime į visus klausimus iš karto – Taip, labai skanu! Žodžiais net neįmanoma apsakyti, koks jis skanus! O paruošti tokį patiekalą žiemai yra paprastas dalykas, paprasčiau ir būti negali.
Šie pomidorai tiesiog nušluojami nuo stalo, tereikia juos uždėti.
Morkų viršūnės suteikia pomidorams neįprastą, įdomų skonį ir aromatą. Mėgstantys kažką naujo – užsirašykite receptą:
Sudedamosios dalys:
- pomidorai 3–5 kg
- actas 9% – 350 ml
- morkų viršūnėlės 4-5 šakelės litro stiklainyje
- 5 litrų vandens
- cukraus 20 šaukštų.
- druskos 5 valg. šaukštai su kalnu
Paruošimas:
Šiam receptui geriau naudoti mažus pomidorus. Jie mažiau išrankūs. Jie taip pat geriau sugeria sūrymą ir yra skanesni.
- Pomidorus nuplaukite, keliose vietose prie kotelio subadykite dantų krapštuku arba degtuku ir sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius kartu su morkų viršūnėlėmis, užpilkite verdančiu vandeniu.
- Po 8–10 minučių nupilkite vandenį į puodą, suberkite visus marinato ingredientus, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies kelias minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite marinatą į stiklainius ir nedelsdami susukite. Laikykite ruošinius tamsioje vietoje.
Patartina imti didelių morkų viršūnes. Tokios viršūnės jau bus sutvirtėjusios ir iš jų bus galima pagaminti skanų marinatą. Tai reiškia, kad gatavas produktas taip pat bus skanus.
Ne visada jaunos namų šeimininkės žino, kaip teisingai apskaičiuoti marinato kiekį paruošimui. Norėdami tai padaryti, turite į stiklainį su konservavimui paruoštais produktais įpilti tiek vandens, kiek tilps, tada nukošti vandenį, išmatuoti jo kiekį ir įpilti vieną stiklinę. Gautą tūrį padauginkite iš stiklainių skaičiaus.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.