Originalūs konservuoti pomidorai – baltame česnakiniame marinate. Pomidorai ir česnakai – tai puikiai suderinti produktai, sukuriantys tikrą skonio ir aromato pliūpsnį.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
1 kg pomidorų tinka 100 g česnakų;
– 1 litro vandens; –
2 valgomųjų šaukštų druskos
; – 4 valgomųjų šaukštų cukraus
; – 100 ml 9 proc. acto.
Gaminimo procesas
Patarimas: marinatą ruoškite teisingai apskaičiavę prieskonių kiekį vandens kiekiui – recepte nurodytas 1 litras.
Taip pat nepamirškite, kad 1 kg pomidorų tinka 100 g česnako, sutarkuoto stambia trintuve
. Paruoškite pomidorus ir įtrinkite reikiamą česnako kiekį.
Stiklainius nuplaukite ir sterilizuokite
. Pomidorus parinkite tankius
. Paskleiskite pomidorus stiklainiuose ir užpilkite verdančiu vandeniu
. Uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.
Vanduo nusunkiamas į puodą, suskaičiuojamas tūris, įberiama druskos ir cukraus, užvirinama, pavirinama porą minučių, supilamas actas ir pavirinama pusę minutės.
Į kiekvieną stiklainį įdedama po 1 valgomąjį šaukštą trinto česnako ir užpilama marinatu, užsukami dangteliai
.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, užsukite ir palikite, kol atvės.
Pomidorai
gaunasi
labai skanūs, pikantiški, su maloniu saldumu – tai puikus užkandis, paruoškite jį ir tikrai nepasigailėsite
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.