Tai labai sėkmingas pomidorų sulčių receptas – jos gaunamos visiškai vientisos, be nuosėdų, skanios ir, svarbiausia, visiškai natūralios.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų.
Gaminimo procesas
Pomidorai susmulkinami mėsmale, tada sutrinama tyrė taip pat panardinamuoju trintuvu – būtent trintuvu sultys bus visiškai vientisos, be žievelės gabaliukų.
Sultys sudedamos ant viryklės, užverdamos ir verdamos kelias minutes. Supilamos
į sterilizuotus stiklainius, užsukami dangteliai, apverčiamos, suvyniojamos, kol atvės.
Šis receptas be druskos ir be cukraus, sultys gaunamos visiškai natūralios, ryškaus, natūralaus pomidorų skonio. Iš šių sulčių žiemą taip pat galima pasigaminti įvairių padažų.
Pavyzdžiui, atidarius skardinę sulčių, jas išvirti, tada įdėti maišelį prieskonių ir aromatinių žolelių pagal savo skonį, pipirų, pavirti dar 10 minučių.
Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, įdėti gabaliukais supjaustytų aštriųjų paprikų ir česnako
.
Rezultatas – turėsite kvapnų ir skanų kečupą mėsos patiekalams.
Ant tokių pomidorų sulčių taip pat galite virti barščius
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.