Siūlome dar vienas skanias, ryškias ir neįprastas salotas papildyti Jūsų šventinių patiekalų repertuaru. „Brangakmenių“ salotos tikrai patiks visiems lengvai sūdytos raudonos žuvies mėgėjams. Galite pasirinkti lašišą, sausai sūdytą upėtakį arba patys sūdyti žuvį pagal paprastą receptą. Pagal receptą reikia krakmolingų bulvių ir naminių kiaušinių. Šiuos komponentus geriau išvirti likus dienai iki indo surinkimo – taip sutaupysite gaminimo laiko. Renkantis sūrį pirmenybę teikite vidutinio sūrumo klasikinio skonio produktui. Jums taip pat reikės natūralios sudėties krabų lazdelių iš patikimo gamintojo. Recepte kaip brangakmenius galite naudoti granatų sėklas arba raudonuosius ikrus. Indas surenkamas kupolo pavidalu. Norėdami išmirkyti sluoksnius, jums reikės riebaus, aukštos kokybės majonezo.
Ingredientai:
Bulvės – 2 vnt.
Lengvai sūdyta lašiša – 140 g.
Kietasis sūris – 80 g.
Kiaušiniai – 2 vnt.
Krabų lazdelės – 150 g.
majonezas – 70 ml.
Granatų sėklos – 25 g.
Druska, pipirai – pagal skonį.
Kaip virti:
1. Iš virtų, atvėsusių bulvių nuimkite odeles ir sutarkuokite smulkia tarka. Mišinį padėkite ant serviravimo lėkštės apskritimo pavidalu.
2. Bulves pabarstykite druska ir pipirais. Padarykite majonezo tinklelį.
3. Ant viršaus uždėkite tarkuotų kiaušinių.
4. Gausiai aptepkite juos majonezu.
5. Kitas trečias sluoksnis – sūris, sutarkuotas ant trintuvės su vidutinėmis skylutėmis.
6. Sluoksnį pamirkykite majonezu.
7. Iš pakuotės išimkite krabų lazdeles ir susmulkinkite smulkia skylute tarka. Tai patogu daryti, jei pagaliukai šiek tiek sušalę. Išdėliokite krabų sluoksnį ir ant viršaus uždėkite majonezo.
8. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais ir dėkite ant salotų, kaip nuotraukoje. Į centrą įdėkite granatų sėklas. Patiekalą papuoškite petražolių lapeliais. Salotos paruoštos, palikite mirkti dar 15 minučių. Tada įdėkite indą į šaldytuvą valandai. Patiekite prie stalo.
Patiekalas atrodo neįprastai, originaliai ir visiškai prabangiai. Jis tikrai neliks nepastebėtas prie šventinio stalo. Salotos laikui bėgant nepraranda savo išvaizdos ir skonio, todėl puikiai tiks ilgai šventei – Naujiesiems metams ar Kalėdoms.
Gero apetito!