Dar viena originali sriuba, kurią reikėtų patiekti su skrudinta duona – migdolų skrebučiai. Kalbant apie šio patiekalo kilmę, galite aiškiai įžvelgti ispanų kulinarines natas ir gastronominius motyvus.
Galima patiekti gilioje lėkštėje arba puode. Rinkitės paskutinį variantą, jei norite sukurti šventinę ir jaukią atmosferą. Jei norite, į migdolų sriubą įdėkite mėsos.
Ingredientai :
Migdolai (žaliaviniai) 1 puodelis
Mėsos sultinys 2,5-3 stiklinės
Sėlenų duona 3 riekelės
Česnakai 3 skiltelės
Petražolės 1 krūva
Ciberžolė 1/4 val . l.
Aštrios žolelės (sausas mišinys) 1 arb.
Alyvuogių aliejus pagal skonį
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Virimo būdas:
Duonai nupjaukite pluteles, o riekeles supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus, suberkite duonos kubelius ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Atidėkite skrebučius į šalį.
Trečdalį migdolų susmulkinkite blenderiu. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite, bet rankiniu būdu.
Likusius migdolus su česnaku pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su dideliu kiekiu alyvuogių aliejaus apie 2 minutes.
Į karštą sultinį suberkite petražoles ir padėkite keptuvę ant viryklės. Užvirinkite.
Suberkite migdolus su česnaku, sausą žolelių mišinį, ciberžolę, druską, pipirus ir virkite, kol suminkštės dar 20 minučių.
Dalį skrebučių uždėkite ant indo dugno. Supilkite sriubą į dubenį. Ant viršaus uždėkite likusius skrebučius.
Dešimt skanių sriubų iš skirtingų šalių, kurias verta paragauti