Jūsų lauks labai skanus desertas su naminiais ledais ir sausainiais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
grietinėlės, 400 ml;
– kondensuoto pieno, 200 g;
– sausainių, vanilės pagal skonį.
Gaminimo procesas
Visi būsimojo deserto įrankiai ir formos, produktai turi būti šalti. Tiesiog prieš pradėdami gaminti viską įdėkite į šaldytuvą arba šaldiklį 15 – 20 minučių.
Iš pradžių grietinėlę plakite nedideliu greičiu, kai masė pradės didėti, padidinkite maišytuvo greitį. Plakite apie 4 minutes iki purumo ir plona srovele supilkite sutirštintą pieną
. Į formą dėkite sluoksnį sausainių pagal savo skonį ir ant viršaus užtepkite ledų, išlyginkite ir uždenkite sausainių sluoksniu.
Desertą dėkite į šaldiklį 5 – 6 valandoms
.
Patarimas: kuo geriau išplaksite grietinėlę, tuo geriau ir be kristalų ledai sušaltų, o jūs gautumėte patį skaniausią ir aromatingiausią desertą. Supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.