Žiemą šviežios prieskoninės žolelės tampa per brangios, todėl lentynose jos atsiduria jau sudžiūvusios. Nėra prasmės jų pirkti: daug paprasčiau, pigiau ir sveikiau tuos pačius krapus laikyti šaltam orui. Žalumynų konservavimo būdas nereikalauja nei laiko, nei išlaidų, o žiemą užteks atidaryti stiklainį ir pasidžiaugti tikru sultingų krapų skoniu.

Išankstiniai krapai būtinai turi būti nuplauti. Geriau tai daryti pasūdytame vandenyje, taip nuo žalumynų geriau pašalinamas visas perteklius. Tada krapus nusausinkite ir nupjaukite griežinėlius iki pat žalumynų. Likusius krapus susmulkinkite ir iš karto perdėkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, optimalus indų tūris – 250 mililitrų.

Dabar puode įkaitinkite litrą aliejaus iki 70 laipsnių temperatūros, temperatūrą galima nustatyti pagal dūmus, jie pradeda kilti tik esant 70 laipsnių. Karštą aliejų supilkite į stiklainius. Uždarykite dangteliais ir krapai paruošti ilgalaikiam laikymui.

Žiemą švieži žalumynai tinka į bet kokias salotas. Aliejus taip pat atims dalį skonio, jo patogu dėti, pavyzdžiui, į virtas bulves
.
Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

