Šį nepaprastą desertą galite paruošti per 15 minučių. Toks skanus, kad net torto nereikia.

Šokoladinis desertas su avižiniais dribsniais ir sūriu

Šis dviejų sluoksnių desertas susideda iš šokolado-avižinių dribsnių pagrindo ir sūrio pieno sluoksnio ant želatinos.

Ingredientai pagrindui:

  • Avižiniai dribsniai – 100 g
  • Pienas – 100 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis.
  • Kakavos milteliai – 1 valgomasis šaukštas.
  • Saldiklis – pagal skonį
  • Druska – 1 žiupsnelis

Sūrio sluoksniui:

  • Sūris – 250 g
  • Kakavos milteliai – 1 valgomasis šaukštas.
  • Želatina – 20 g
  • Pienas – 100 g
  • Saldiklis – pagal skonį

Paruošimas:

Paruoškite pagrindą. Sudėkite avižinius dribsnius, pieną, kiaušinį, druską, saldiklį, kepimo miltelius ir kakavos miltelius į trintuvo dubenį. Sumalkite.

20 x 20 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formos dugną ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.

Siūlome paragauti:  Šis pyragas man visada padeda: dietinis morkų-avižų pyragas

Paruoškite sūrio sluoksnį. Supilkite želatiną su pienu, išmaišykite ir leiskite išbrinkti.

Sudėkite varškę, saldiklį ir kakavos miltelius į dubenį. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Į gautą masę įpilkite ištirpintos želatinos ir vėl sutrinkite elektriniu trintuvu.

Supilkite sluoksnį ant avižinių dribsnių pagrindo ir padėkite desertą kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.

Mėgaukitės!

360

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  „Jaunystės eliksyras“: pagrindinė gėrimo sudedamoji dalis – braškių lapai
Pasidalink receptu su draugais!