Ingredientai :
1 kg abrikosų
0 . 7 kg cukraus
200 ml vandens
Paruošimas :
1. Reikia išsirinkti tobulus abrikosus. Jokių įlenkimų ar pilkų dėmių.
2. Juos reikia išskalauti ir nusausinti nuo vandens.
3. Sėklą reikia išimti pincetu, kad nepažeistumėte paties vaisiaus.
4. Iš gautų sėklų reikia išimti branduolius.
5 . Dabar mes turime įdėti šiuos branduolius į abrikosus.
6. Apdorojus visus vaisius, juos reikia sudėti į vieną dubenį.
7. Iš vandens ir cukraus reikia išsivirti sirupą.
8. Virimo metu sirupą reikia nuolat maišyti.
9. Abrikosus užpilkite sirupu ir palaukite, kol viskas atvės.
10. Atsargiai supilkite sirupą į puodą. Dar kartą pakaitinkite ir vėl šiuo sirupu užpilkite abrikosus.
11. Tai turėtų būti daroma iki 6 kartų. Paprastai tai yra ilgas procesas ir trunka iki 3-5 dienų.
12. Gautą uogienę reikia užvirti. Leiskite atvėsti.
13. Išpilstykite į stiklainius.
14. Mėgaukitės!
Pastaba: gatavame deserte sirupas turi išlikti skaidrus, o abrikosai turi tapti tankūs ir gerai išlaikyti formą. Šios uogienės NEGALIMA maišyti!