Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 vištienos krūtinėlės
- 1 avokadas
- 1 sauja vyšnininių pomidorų
- ½ agurko
- 1 mažas raudonasis svogūnas
- 2 saujos salotų mišinio (rukola, špinatai ar pan.)
- Alyvuogių aliejus, druska, pipirai
Padažui:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas medaus
- 1 šaukštas garstyčių
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
Gaminimas:
- Vištiena: Krūtinėles lengvai pasūdykite, pabarstykite pipirais ir apkepkite keptuvėje su lašu aliejaus ~5–6 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite kelias minutes ir supjaustykite juostelėmis.
- Daržovės: Supjaustykite avokadą kubeliais, pomidorus perpus, agurką griežinėliais, svogūną plonais žiedais.
- Padažas: Sumaišykite visus padažo ingredientus iki vientisos konsistencijos.
- Patiekimas: Į lėkštę dėkite salotas, ant jų – daržoves ir vištieną. Apšlakstykite padažu.
6

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.