Būtinai pasiimkite šį receptą į savo taupyklę. Jį labai lengva paruošti, o galiausiai gausite minkštą mėsą, nuo kurios neįmanoma atsiplėšti!
Ruošiame vienoje keptuvėje:
Tačiau pirmiausia paruoškime mėsą. Šiam receptui nereikia imti brangios mėsos, aš perku šonkauliuką (mūsų regione jis pigesnis už kitas skerdenos dalis, pigesni tik kumpiai ir sriubos rinkinys). Šonkauliuką iš visų pusių įtrinkite druska ir maltais pipirais. Naudojau šviežiai maltų pipirų mišinį, bet tinka ir įprasti juodieji pipirai.
Tada ant gerai įkaitintos sausos keptuvės apkepkite mėsą iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Aliejaus pilti nereikia, nes mėsoje yra pakankamai riebalų, kurie kepant pakeis aliejų.
Kai tik gabaliukai apkeps, supilkite visą butelį alaus* , o jam užvirus greitai įmeskite žvaigždutę baravykų ir džiovintų česnakų. Uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
Kol mėsa troškinasi, paruoškite padažą. Jis suteiks blizgančią plutelę ir, žinoma, nuostabų skonį. Tam į sojų padažą įberkite džiovintos paprikos ir cukraus. Kruopščiai išmaišykite.
Po 10 min. apverskite mėsą ir į keptuvę supilkite padažą, troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Tuo tarpu paruoškite česnaką – nulupkite ir susmulkinkite jį peiliu bei šviežio rozmarino šakelę.
1 valandą ir 45 minutes mėsa troškinosi. Per šį laiką ją kelis kartus apverčiau.
Kai padažas sutirštės, atidarykite dangtį, apverskite mėsą ir sudėkite sutrintą česnaką, ožragę (chamaną) ir rozmariną. Galite dar kartą apversti mėsą ir troškinti po dangčiu dar 10 minučių, kad prieskoniai atsiskleistų.
Štai tokį grožį ir, žinoma, gardumą gavome! Skonis neįtikėtinas! Blizganti plutelė, švelni mėsa – taip skanu, kad negali susilaikyti! Tokia mėsa skani ir karšta, ir šalta. Beje, ją galima užšaldyti ir patiekti pagal poreikį.
PRODUKTAI:
– mėsa (krūtinėlė) – 2 kg
– alus – 0,5 litro
– druskos – pagal skonį
– pipirų – pagal skonį
– paprikos – 1 šaukštelis
– cukraus – 2 šaukšteliai
– sojų padažas – 50 ml
– džiovintų česnakų – 2 šaukšteliai
– ožragės – ⅓ šaukštelio
– kardamono – 1 vnt.
– česnako – 4-5 skiltelės
– rozmarinas – šakelė (nebūtina)
* Alus gali būti bet koks: šviesus, tamsus, nealkoholinis. Aš naudojau paprastą šviesų alų, o visas alkoholis išgaravo virimo metu. Mano vyrui ir vaikams ši kiauliena labai patiko!
Pasidalykite komentaruose, jei receptas patiko. Prenumeruokite kanalą ir skirkite man “patinka” – taip žinosiu, kad jums įdomu tai, ką darau dėl jūsų.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.









