Šis pyragas yra auksinis. Jį galite gaminti su įdaru arba be jo: receptas paprastas, bet jis labai skanus.

Vyšnių pyragas yra klasikinis naminis kepinys, išsiskiriantis ne tik originaliu skoniu, bet ir ryškia, patrauklia išvaizda. Vyšnios dėl savo saldžiarūgštės natos suteikia pyragui nepakartojamą skonį ir paverčia jį daugelio žmonių mėgstamu desertu.

Šis pyragas dažnai asocijuojasi su šiltomis vasaros dienomis, kai sunokusios vyšnios užpildo sodus ir daržus, o tikri vaisiai virsta kulinariniais šedevrais.

Vyšnių pyrago gaminimas taip pat yra galimybė eksperimentuoti su įvairiais receptais ir įdarais

.

Yra ir tradicinių variantų su smėline tešla, ir modernesnių, kuriuose naudojama biskvitinė arba sluoksniuota tešla.

Papasakosime, kaip iškepti pyragą su vyšniomis.

Tešlos ingredientai:

  • Sviestas – 50 g;
  • cukraus – 50 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • miltai – 250 g;
  • kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • varškė – 500 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • grietinė – 150 g;
  • cukraus – 100 g;
  • krakmolo – 60 g;
  • džiovintos vyšnios – 200 g.
Siūlome paragauti:  Tiesiog paimkite kopūstų ir maltos mėsos. Skanūs kopūstų čeburekai: gaminu juos pietums arba vakarienei kiekvieną savaitgalį

Trupinių ingredientai:

  • cukrus – 50 g;
  • miltai – 50 g;
  • sviestas – 30 g.

Pyrago su vyšniomis paruošimas:

Į minkštą sviestą supilkite cukrų, sumaišykite sudedamąsias dalis. Į masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su

kepimo

milteliais.

Užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą, paskleiskite ją ant kepimo formos dugno, būtinai suformuokite nedidelius šonus

. Palikite tešlą šaldytuve, kad stabilizuotųsi.

Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, supilkite vaniliną, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir krakmolą, išplakite iki vientisos masės panardinamuoju mikseriu

.

Nuplaukite ir nusausinkite džiovintas vyšnias, supilkite jas į varškės masę, supilkite

įdarą į tešlą, ją sutrinkite

.

Pabarstymui sumaišykite miltus ir cukrų, į mišinį įtrinkite šaltą sviestą. Susmulkinkite

ingredientus iki kreminės masės trupinių ir jais apibarstykite pyrago viršų.

Siūlome paragauti:  Vienuolyno pyragai su kopūstais. Neįtikėtinai skanu: tešla be kiaušinių ir pieno produktų

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą

.

Не пирог, а золото. Хоть с начинкой готовь, хоть без нее: рецепт простой, а получается очень вкусно

Не пирог, а золото. Хоть с начинкой готовь, хоть без нее: рецепт простой, а получается очень вкусно

Rezultatas – turime gardų kvepiantį pyragą su vyšniomis. Tai naujas neįprastas recepto variantas, kuris tikrai patiks visai šeimai.

83

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *