Skaidri raudonųjų serbentų želė: virkite 20 minučių

Užuot gaminę skanią, bet gana įprastą uogienę, pasigaminkime skaidrią raudonųjų serbentų želė – ją išvirti užtruksite tik apie 20 minučių. Jei norite, į serbentus galite įdėti ir kitų uogų; šie uogienės žiemą dažnai suvartojamos pirmiausia.

Paprasčiausiam variantui reikia tik kilogramo serbentų ir kilogramo cukraus. Jei naudosite daugiau uogų, atitinkamai padidinsite cukraus kiekį.

Nuplaukite ir nusausinkite serbentus. Nereikia šalinti kotelių ar net šakelių. Pabarstykite uogas cukrumi ir išmaišykite. Serbentai turėtų išskirti sultis, kurios iš dalies ištirpins cukrų.

Dabar supilkite serbentus į aukštą, storadugnį puodą ir virkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami, apie 8 minutes. Šiame etape būkite atsargūs, kad uogos nepervirtų.

Nukelkite nuo ugnies ir perkoškite želė per sietelį. Nedelsdami supilkite želė į stiklainius. Leiskite jai atvėsti be dangtelių, tada užsandarinkite stiklainius ir laikykite.

159
Siūlome paragauti:  Kopūstų, skirtų įdarytiems kopūstams, nebeverdu. Lapus verdu kitaip - per 3 minutes.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!