Ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 3 vnt.
- Vanduo – 2 l
- Druska – pagal skonį
- Bulvės – 3 vnt.
- Svogūnai – 1 vnt
- Augalinis aliejus
- Morkos – 1 vnt.
- Saldieji pipirai – 1 vnt.
- Juodieji pipirai – pagal skonį
- Kvapieji pipirai – 2 vnt.
- Vermišeliai – 50 g
- Česnakai – 2 gvazdikėliai
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Natūralus jogurtas – 100 ml
- Obuolių sidro actas – 1 šaukštelis.
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas.
- Petražolės – papuošimui
Paruošimas:
- Puode užpilkite vištienos šlauneles vandeniu, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa iškeps.
- Tuo tarpu bulves supjaustykite kubeliais, o svogūnus, morkas ir papriką – smulkiais gabalėliais.
- Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir sudėkite į sultinį kartu su bulvėmis ir pipirais. Virkite, kol baigsite.
- Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, jogurtą, obuolių sidro actą ir miltus.
- Į sriubą suberkite vermišelius ir česnaką, plona srovele, nuolat maišydami, supilkite padažą ir virkite dar 5-7 minutes.
- Sriubą patiekite pabarstę šviežiomis petražolėmis.