Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausia bulgariška sriuba. Jo paslaptis slypi originaliame jogurto padaže, kuris patiekalui suteikia neįprastą ir subtilų skonį.

Ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės – 3 vnt.
  • Vanduo – 2 l
  • Druska – pagal skonį
  • Bulvės – 3 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt
  • Augalinis aliejus
  • Morkos – 1 vnt.
  • Saldieji pipirai – 1 vnt.
  • Juodieji pipirai – pagal skonį
  • Kvapieji pipirai – 2 vnt.
  • Vermišeliai – 50 g
  • Česnakai – 2 gvazdikėliai
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Natūralus jogurtas – 100 ml
  • Obuolių sidro actas – 1 šaukštelis.
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas.
  • Petražolės – papuošimui

Paruošimas:

  1. Puode užpilkite vištienos šlauneles vandeniu, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa iškeps.
  2. Tuo tarpu bulves supjaustykite kubeliais, o svogūnus, morkas ir papriką – smulkiais gabalėliais.
  3. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir sudėkite į sultinį kartu su bulvėmis ir pipirais. Virkite, kol baigsite.
  4. Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, jogurtą, obuolių sidro actą ir miltus.
  5. Į sriubą suberkite vermišelius ir česnaką, plona srovele, nuolat maišydami, supilkite padažą ir virkite dar 5-7 minutes.
  6. Sriubą patiekite pabarstę šviežiomis petražolėmis.
Siūlome paragauti:  Švelni ūkininko sūrio sriuba

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!