INGREDIENTAI :
● silkės filė – 200 gr.
● svogūnas — 100 gr.
● kiaušinis – 2 vnt.
● salotos – 1 ryšelis
Degalų papildymui:
● augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
● actas — 1 arb.
● garstyčios (galite naudoti grūdėtas garstyčias) – 1 arb.
GAMYBA :
Išvirkite kiaušinius (virkite 10 minučių po virimo) . Atvėsinkite užpylę šaltu vandeniu. Salotų lapus nuplaukite, nukratykite vandenį ir gana stambiai supjaustykite.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kiaušinius supjaustome dideliais gabalėliais (aš kiekvieną kiaušinį perpjaunu per pusę, o kiekvieną pusę į 4 dalis) . Jei silkės filė yra didelių gabalėlių, supjaustykite juos mažesniais gabalėliais.
Jei silkė visa, pirmiausia reikia ją išdarinėti, nuplauti, atskirti filė ir išimti kaulus.
Pasigaminkite užpilą: sumaišykite augalinį aliejų, actą ir garstyčias (druskos dėti nereikia, nes silkė gana sūrus produktas).
Į serviravimo lėkštes išdėliokite salotų lapus. Ant viršaus dėkite silkės gabalėlius, kiaušinius ir svogūnus, užpilkite padažu. Šios silkės salotos puikiai dera su bet kokios formos bulvėmis (trinta, virta, kepta).