INGREDIENTAI :
● silkės filė – 200 gr.
● svogūnas — 100 gr.
● kiaušinis – 2 vnt.
● salotos – 1 ryšelis
Degalų papildymui:
● augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
● actas — 1 arb.
● garstyčios (galite naudoti grūdėtas garstyčias) – 1 arb.
GAMYBA :
Išvirkite kiaušinius (virkite 10 minučių po virimo) . Atvėsinkite užpylę šaltu vandeniu. Salotų lapus nuplaukite, nukratykite vandenį ir gana stambiai supjaustykite.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kiaušinius supjaustome dideliais gabalėliais (aš kiekvieną kiaušinį perpjaunu per pusę, o kiekvieną pusę į 4 dalis) . Jei silkės filė yra didelių gabalėlių, supjaustykite juos mažesniais gabalėliais.
Jei silkė visa, pirmiausia reikia ją išdarinėti, nuplauti, atskirti filė ir išimti kaulus.
Pasigaminkite užpilą: sumaišykite augalinį aliejų, actą ir garstyčias (druskos dėti nereikia, nes silkė gana sūrus produktas).
Į serviravimo lėkštes išdėliokite salotų lapus. Ant viršaus dėkite silkės gabalėlius, kiaušinius ir svogūnus, užpilkite padažu. Šios silkės salotos puikiai dera su bet kokios formos bulvėmis (trinta, virta, kepta).

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

