Skanūs kalakutienos kotletai orkaitėje. Šventiniam stalui ruošiu tik juos: švelnaus ir sultingo skonio.

Kotletus galima gaminti įvairiais būdais. Vieni gamina maltinukus iš kelių rūšių mėsos ir prideda riebalų, kiti atsisako svogūnų ir duonos, treti į maltinukus deda smulkinto ledo, kad būtų sultingesni. Yra daugybė skirtingų receptų – juos vienija ne tik originalumas, bet ir galutinis geras rezultatas.

Pirmieji kotletai niekaip nesiderino su šiuolaikiniais receptais. Tiesa ta, kad prancūziškas kotletas yra šonkaulis su kaulu. Šiais laikais kotletų gaminimo būdai pasikeitė. Nors Prancūzijoje kotletą vis dar ruošia pagal tradicinį receptą

. Papasakosime, kaip paruošti sultingus mums gerai pažįstamus kalakutienos kotletus.

Kalakutienos kotletų ingredientai:

  • Sudėtis: kalakutiena – 1,5 kg;
  • Duona – 200 g;
  • Pienas – 250 g;
  • Sviestas – 100 g;
  • Druska – 20 g;
  • maltų juodųjų pipirų – 3 g;
  • muskato riešutas – 1 g;
  • česnakas – 20 g.
Siūlome paragauti:  Šis pyragas yra nuostabus! Tai vieno-dviejų-trijų receptas: nereikia sukti ar mirkyti.

Kalakutienos kotletų paruošimas:

Nupjaukite duonos plutą ir pamirkykite piene. Kalakutieną supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, odą palikite pagal pageidavimą

. Mėsmalėje sumalkite kalakutieną kartu su iš pieno išspausta duona. Į maltą mėsą ir duoną sudėkite sviestą, išmaišykite ir dar kartą susmulkinkite.

Maltą mėsą

pagardinkite

druska, juodaisiais pipirais ir muskato riešutu

.

Česnako skilteles išspauskite per presą ir sudėkite į faršą, ingredientus sumaišykite.

Uždenkite faršą maistine plėvele ir palikite šaldytuve pusvalandžiui.

Вкусные котлеты из индейки в духовке. На праздничный стол готовлю только их: нежный и сочный вкус

Iš šaltos faršo masės suformuokite kotletus, sudėkite juos ant augaliniu aliejumi pateptos pergamentu išklotos

kepimo

skardos.

5 – 10 min. kepkite kotletus 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių. Periodiškai užpilkite kotletus ištirpintais riebalais, kepkite 20 minučių.

Siūlome paragauti:  Išbandžiau daugybę receptų, bet geresnio už šį neradau. Marinuoti pomidorai žiemai be sterilizacijos

Вкусные котлеты из индейки в духовке. На праздничный стол готовлю только их: нежный и сочный вкус

Vėl supilkite riebalus ant kotletų ir paskutines 10 minučių kepkite 210-250 laipsnių temperatūroje.

Вкусные котлеты из индейки в духовке. На праздничный стол готовлю только их: нежный и сочный вкус

Gausite sultingus kalakutienos kotletus. Kiaušinio į faršą dėti nebūtina, nes nuo jo vištienos kotletai taps šiurkštesni.

20

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *