Skanus “Khanum” už centą. Vieną kartą paragavę šio patiekalo, gaminsite jį visada.

Khanum – tradicinis Vidurinės Azijos virtuvės patiekalas, tai plonai iškočiotos tešlos ritinys su įdaru, kepamas ant garų. Dažnai jis vadinamas “tinginiu mantu”, nes chanum savo sudėtimi ir skoniu panašus į mantą, tačiau skiriasi paprastesne paruošimo forma. Šis patiekalas plačiai paplitęs uzbekų, tadžikų ir uigūrų virtuvėse, kur kiekviena šeimininkė gali jam suteikti savų niuansų.

Khanum įdaras gali būti labai įvairus: nuo klasikinio maltos mėsos su svogūnais ir prieskoniais derinio iki daržovių variantų su bulvėmis, moliūgais ar kopūstais.

Kartais dėl sultingumo pridedama lašinių arba kalakutienos riebalų.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Vanduo – 200 ml;
  • Kiaušinis – 1 kiaušinis;
  • Druska – šaukštelis;
  • Miltai – 350 g;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Bulvės – 4 vnt;
  • Juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
  • Įdaras – 400 g;
  • Pomidoras – 1 vnt;
  • krapai – ryšulėlis.

Hanuma paruošimas:

Įpilkite ½ šaukštelio druskos į dubenį su vandeniu, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Į vandenį dalimis supilkite miltus ir užminkykite tešlą

Siūlome paragauti:  Makaronai su keptais pomidorais: TikTok receptas, užkariavęs pasaulį

. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite tešlą. Palikite tešlą po dangčiu 20 minučių.

Per tą laiką vieną svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su druska ir juodaisiais pipirais dubenyje. Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka, sudėkite prie svogūnų

. Į daržovių mišinį sudėkite maltą mėsą, išmaišykite. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 2 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu į ploną maždaug 45-50 cm skersmens sluoksnį.

Kiekvieną sluoksnį sulenkite į akordeoną ir padalykite į mažus kvadratėlius

.

Kiekvieną kvadratėlį iš

kočiokite

į tešlos juostelę

ir kiekvieną tešlos juostelę padalykite į kvadratėlius, į kuriuos dėkite įdarą. Įdarą užspauskite kvadratėlių viduje, padarydami stačiakampius su įdaru.

Dėkite “Hanum” į garintuvą ir garinkite 40 minučių. Tuo tarpu svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su sviestu

Siūlome paragauti:  Miltus gaminu tik pagal šį receptą. Pirmiausia padažas mirkomas duonoje: nebrangus ir skanus patiekalas.

. Pomidorą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į svogūną, pakepinkite kartu, pabarstykite krapais.

Вкуснейший "Ханум" за копейки. Попробовав раз это блюдо, вы будете готовить его всегда

Khanum geriau patiekti su keptais svogūnais ir pomidorais. Gausis aromatingas, sultingas patiekalas, kuris pavergs visus.

74

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *