Paprastas labai skanių kopūstų ir žaliųjų svogūnų paplotėlių receptas su natūraliu jogurtu arba kefyru pagal jūsų skonį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kopūstų, 400 g;
– žaliųjų svogūnų ir žalumynų;
– kiaušinių, 2 vnt;
– miltų, 5 valgomųjų šaukštų
; – natūralaus jogurto, 4 valgomųjų šaukštų
; – smulkinto česnako ir pipirų, druskos pagal skonį.
Kepimo procesas
Kopūstus smulkiai susmulkinkite, sudėkite į sietelį, įdėkite į indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite 20 minučių. Kai kopūstai suminkštės. Išimkite sietą iš indo ir įdėkite į kitą – nusausinkite visą skystį.
Žaliuosius svogūnus ir žoleles smulkiai supjaustykite, sumaišykite su kopūstais, įberkite česnako pagal skonį, druskos, pipirų ir plaktus kiaušinius, jogurtą, miltus. Masę maišykite, kol taps visiškai vientisa. Jei masė per skysta, įberkite dar gerą šaukštą miltų
. Įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, sudėkite į lėkštę.
Patarimas: į kepinius taip pat galite įdėti sezamo sėklų, jos suteiks patiekalui originalumo.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.
https://shorturl.fm/xGtyG
https://shorturl.fm/upEfy
https://shorturl.fm/7uRTU
https://shorturl.fm/cZu07
https://shorturl.fm/7uRTU