Ingredientai:
skumbrė – 1 didelė
prieskoniai žuviai – 1 šaukštelis.
druska – 4 g
citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
sviestas – 20 g
grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
svogūnas – 1 galva
pomidorai – 3 vnt
Paruošimas:
Skumbres išfiluojame.
Atskirai sumaišykite prieskonius, druską, citrinos sultis ir grietinę.
Gautu padažu apliekite filė ir palikite pasimarinuoti 15 minučių.
Kepimo formą ištepkite sviestu.
Bulves supjaustykite apskritimais ir sudėkite į pirmąjį sluoksnį. Tada išdėliokite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais. Skardą uždenkite folija ir kepkite 220 C temperatūroje 20 minučių.
Išimkite keptuvę, nuimkite foliją ir ant viršaus uždėkite pomidorų žiedus ir žuvies gabalėlius.
Pašaukite į orkaitę 20 minučių tų pačių 220 laipsnių temperatūroje.
Dėl marinato skumbrė orkaitėje pasirodė daug skanesnė nei tik po rūkymo.
Gero apetito!