Smėliniai sausainiai ant virtų trynių – biudžetinis receptas, pasižymintis išskirtiniu skoniu, kuris nustebins net gurmanus!

Smėlio sausainiai pirmą kartą pasirodė Škotijoje viduramžiais. Senovėje šie sausainiai buvo laikomi prabangiu desertu, patiekiamu tik kilmingų žmonių namuose.

Savo pavadinimą sausainiai gavo dėl trapios ir švelnios tekstūros. Norint išgauti tokią tekstūrą, į tešlą specialiai dedama daug sviesto. Dėl jo sausainiai tampa trapūs ir tirpsta burnoje.

Labai svarbu, kad sviestas maišant su tryniais būtų šaltas. Sviestinę tešlą reikia minkyti greitai. Taip sviestas nespės ištirpti ir išlaikys savo savybes, kad sausainiai būtų tinkamos trapios tekstūros.

Taip pat būtina išlaikyti proporcijas

.

Cukraus į tešlą reikėtų dėti mažiau nei sviesto ir miltų. Sviesto turėtų būti šiek tiek mažiau nei miltų.

papasakosime, kaip gaminti sausainius

.

Ingredientai: 1:

  • Virtus trynius – 2 vnt;
  • sviesto – 150 g;
  • cukraus pudros – 70 g;
  • rauginimo medžiaga – 2 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • miltai – 180 g.
Siūlome paragauti:  Vištienos sparneliai pagal naująjį receptą: iškepė per 2 minutes: paprastesnio recepto nesugalvojau.

Sausainių paruošimas:

Išminkykite šakute trynius iki košės. Nesunku pagaminti geltonus tirštus trynius. Norėdami tai padaryti, kiaušinius išvirę virkite 8 minutes, ne daugiau ir ne mažiau.

Į trynius įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite. Į likusį sviestą trynius pertrinkite per sietelį

, mišinį

išplakite mikseriu

. Į grietinėlės masę persijokite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir druską, išmaišykite. Į mišinį persijokite 130 g miltų, atsargiai užminkykite elastingą tešlą

. Stalą pabarstykite miltais, ant paviršiaus padėkite tešlą ir pabarstykite ją miltais. Toliau minkykite rankomis, lengvai sulenkite ir paspauskite.

Gausite nelipnią elastingą tešlą, kurią iškočiokite į kvadratinį 5 mm storio sluoksnį. Svarbu tešlą iškočioti ant pergamento.

Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 2 valandoms. Tada iš tešlos specialia formele arba stikline išpjaukite figūrėles

Siūlome paragauti:  Žiemai skirti pomidorai ir kopūstai - skonis, primenantis jaukius vakarus

. Iš tešlos atraižų vėl sudėkite gumulą, iškočiokite ir išpjaukite figūrėles. Dėkite sausainius ant

kepimo

skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito.

12 minučių kepkite sausainius 200 laipsnių temperatūroje.

Песочное печенье на варёных желтках — бюджетный рецепт с изысканным вкусом, который удивит даже гурманов!

Jei norite, sausainius papuoškite ištirpintu šokoladu, cukraus pudra arba uogiene.

238

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *