Tai vienas iš mano mėgstamiausių receptų: viskas gaminama labai paprastai iš įprastų produktų. Be to, tokius sausainius galite gaminti su įvairiais įdarais. Tešla ilgai išliks šviežia, ypač jei sausainius laikysite uždarame maišelyje.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- sviesto ir grietinės po 100 g;
- miltų, 250 g;
- sodos, 1 šaukštelis.
Įdarui paruošti reikia:
- sviesto, 50 g;
- graikinių riešutų, 150 g;
- cukraus, 120 g.
Paruošimo procesas
Šaldytą sviestą įtrinkite į persijotus miltus ir sumalkite į trupinius
. Sudėkite grietinę su soda ir išmaišykite.
Supilkite grietinę į trupinius ir užminkykite tešlą
. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Riešutus išdžiovinkite ant sausos keptuvės ir susmulkinkite bet kokiu jums patinkančiu būdu, atvėsinkite
. Riešutus sumaišykite su cukrumi ir suminkštintu sviestu ir išplakite mišinį mikseriu.
Patarimas: į įdarą taip pat galite įdėti sultenių, abrikosų, džiovintų slyvų arba aguonų.
Iškočiokite tešlą labai plonu sluoksniu ir supjaustykite kvadratėliais
. Ant kiekvieno kvadratėlio krašto dėkite įdaro ir suvyniokite vamzdelius.
Vamzdelius
dėkite
ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. Sausainius kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje
.
Atsižvelkite į savo orkaitę, kepimo laikas gali būti šiek tiek trumpesnis arba ilgesnis
. Atvėsinkite sausainius ir patiekite.

Jei iškepėte daug sausainių, dalį atvėsusių įdėkite į maišelį, kad jie išliktų švieži.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

