Mažos žuvys nėra tokios paklausios gaminant maistą, tačiau būtent iš jų galite lengvai paruošti nuostabiai skanų naminį konservą. Receptas toks paprastas, kad su juo susidoros net pradedantysis: sudėkite žuvį į stiklainius ir ji beveik paruošta. Be to, žuvis skardinėse be šaldytuvo bus laikoma iki 12 mėnesių.

Sudėtis: 2 kilogramams mažos žuvies (tiks bet kokia) paimkite 2 arbatinius šaukštelius druskos, 40 mililitrų 4% acto, juodųjų pipirų, paprikos, lauro lapų, augalinio aliejaus.
Pirmiausia nuvalykite žuvį ir sudėkite į gilų dubenį. Įberkite druskos, suberkite prieskonius, įpilkite acto ir švelniai išmaišykite rankomis. Į švarius, sausus 500 mililitrų stiklainius dugne įberkite kelis juodųjų pipirų žirnelius, įberkite paprikos ir įberkite lauro lapelį. Užpildykite stiklainius žuvimi. Įpilkite aliejaus.

Stiklainius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad jis visiškai uždengtų stiklainius iki dangtelio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 3 valandas.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.