Mažos žuvys nėra tokios paklausios gaminant maistą, tačiau būtent iš jų galite lengvai paruošti nuostabiai skanų naminį konservą. Receptas toks paprastas, kad su juo susidoros net pradedantysis: sudėkite žuvį į stiklainius ir ji beveik paruošta. Be to, žuvis skardinėse be šaldytuvo bus laikoma iki 12 mėnesių.
Sudėtis: 2 kilogramams mažos žuvies (tiks bet kokia) paimkite 2 arbatinius šaukštelius druskos, 40 mililitrų 4% acto, juodųjų pipirų, paprikos, lauro lapų, augalinio aliejaus.
Pirmiausia nuvalykite žuvį ir sudėkite į gilų dubenį. Įberkite druskos, suberkite prieskonius, įpilkite acto ir švelniai išmaišykite rankomis. Į švarius, sausus 500 mililitrų stiklainius dugne įberkite kelis juodųjų pipirų žirnelius, įberkite paprikos ir įberkite lauro lapelį. Užpildykite stiklainius žuvimi. Įpilkite aliejaus.
Stiklainius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad jis visiškai uždengtų stiklainius iki dangtelio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 3 valandas.