Yra tiek daug biskvitų receptų ir sunku rasti patį sėkmingiausią ir universaliausią. Siūlome jums abipusiai naudingą paprasto, visada sėkmingo biskvito variantą.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
kiaušinių, 6 vnt.;
– cukraus, 1 puodelis;
– miltų, 1 puodelis; –
druskos, žiupsnelis
; – sodos arba raugo, 1
šaukštelis
.
Kepimo procesas
Kiaušinius atvėsinkite šaldiklyje apie 15 minučių.
Kiaušinius plakite, ne nuolat laikydami plaktuvą prie indo dugno ir retkarčiais nuleisdami, plakite dideliu greičiu, kol masė taps sodri ir padidės per 4 ar 5 kartus.
Šiame etape supilkite druską, suplakite ir pradėkite dalimis dėti cukrų, kruopščiai išplakdami visą masę.
Kai masė tampa labai tiršta ir standi, nuimamas maišytuvas ir imama mentele – tešla minkoma tik mentele arba šaukštu
. Miltai su soda arba kepimo milteliais persijojami ir dalimis įvedami į masę, atsargiai maišant mentele iš apačios į viršų iki visiškos vienalytės masės.
Forma išklojama pergamentu ir supilama tešla
. Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių Celsijaus, sausainiai kepami vidutiniškai 45 minutes. Jei pastebėjote, kad vidurys dar neiškepęs, o kraštai jau tamsėja, sumažinkite laipsnius arba biskvitą uždenkite pergamentu
. Pirmąsias 15-20 minučių neatidarinėkite durelių, tada galite patikrinti paruošimą lazdele.
Išimkite biskvitą iš formos, atvėsinkite ir supjaustykite į 3 – 4 riekeles
.
Formuokite pyragą su skirtingais kremais ir įdarais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.