Su bulvėmis arba kopūstais. Tai skanūs, traškūs pyragai.

Traškūs ir minkšti pyragai – suktinukai su įvairiais įdarais pagal jūsų skonį. Tai gali būti tiesiog užkandis, pusryčiai, vakarienė ar šventinis patiekalas. Tešlos bus nedaug, bet įdarą galėsite dėti pagal skonį.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

  • verdančio vandens, 250 ml;
  • miltų, 300 g;
  • augalinio aliejaus, 2 valg;
  • druskos, 1 šaukštelis.

Įdarui paruošti paimkite:

  • bulvių, 6 vnt;
  • sviesto ir druskos;
  • pieno, apie 50 ml;
  • svogūnas, 4 vnt;
  • augalinis aliejus, 2 šaukštai.

Gaminimo procesas

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, sutrinkite jas ir sumaišykite su sviestu, pridėdami pagal skonį. Supilkite

pieną ir išmaišykite.

Patarimas: košė neturi būti skysta. Todėl koreguokite pieno kiekį.

Svogūnus berkite pagal skonį, mažiau arba daugiau, supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite augaliniame aliejuje.

Siūlome paragauti:  Burokėlių salotos (mane išmokė mama). Jos tokios skanios ir paprastos, kad galite jas gaminti kiekvieną savaitę

Sumaišykite bulvių košę su svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis pagal skonį

. Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, supilkite verdantį vandenį ir išminkykite iš pradžių mentele, paskui rankomis.

Išminkykite atvėsusią tešlą

.

Patarimas: jei tešla lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.

Padalykite tešlą

į

15 dalių.

Iškočiokite gabalėlius į plonus stačiakampius

. Ant vieno krašto dėkite įdaro, užlenkite kraštus ir susukite vamzdelį.

Kepkite paplotėlius augaliniame aliejuje iš visų pusių, kol paruduos

. Dėkite ant

popierinių rankšluosčių

.

Įdarą paruoškite pagal skonį – grybų, pjaustyto kumpio, sūdytos varškės ir t. t.

245

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Siūlome paragauti:  Subtilus norvegiškas tortas. Išskirtinis desertas ypatingomis progomis

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *