Tai desertas, kuris dažnai buvo patiekiamas sovietinėse vaikų stovyklose, taip pat mėgstamas Arteke. Iš esmės tai tiesiog kepta grietinė su uogomis: jai reikia tik pagrindinių produktų, o pačias uogas galima imti iš šaldiklio.

Sudedamosios dalys:
grietinės riebalų (25 %) 400 g
cukraus 100–120 g
kiaušiniai 2 dideli
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus pagal skonį
sviesto keptuvėms patepti
braškių arba bet kokių uogų (šviežių arba šaldytų) 150 g
Paruošimas:
Sumaišykite grietinę su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir įmuškite šiek tiek vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Plakite iki vientisos masės, nepersistengdami su putomis. Paruoškite 200 ml talpos keramines formeles, gerai ištepkite jas sviestu.

Supilkite grietinės mišinį į formeles. Ant viršaus sudėkite uogas – tiks tiek šviežios, tiek šaldytos, o uogų rūšį galima pasirinkti pagal sezoną arba prieinamumą.

Formeles dėkite ant iki 170° įkaitintos orkaitės vidurinės lentynos ir kepkite 20–25 minutes, kol vidus taps šviesus ir virpės. Gatavą desertą visiškai atvėsinkite ir patiekite atšaldytą.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.