Sūrio pyragų nebekepu, radau receptą, kuris yra paprastesnis ir skanesnis. “Sūrio pyragų pasaka per 5-10 minučių

Pirmieji sūrio pyragai atsirado senovės Romoje. Šis patiekalas atsirado visai atsitiktinai. Pasak legendos, vienas pirklys keliavo per dykumą su indu pieno. Keliaujant po alinančia saule, pienas rūgštėjo. Susidariusi varškė patiko pirklio šeimai, todėl šeimininkė ėmė galvoti, kaip šią masę panaudoti.

Buvo nuspręsta varškę iškepti. Moteris suformavo varškės pyragėlius, į juos įdėjo medaus ir riešutų ir iškepė aliejuje.

Pirklys ir jo vaikai taip pamėgo patiekalą, kad netrukus apie receptą sužinojo visi kaimynai.

Nežinia, ar ši istorija yra mitas, ar turi tikrų istorinių šaknų. Tačiau sūrio pyragai iki šiol yra mėgstamas žmonių patiekalas.

Sūrio pyragėlių su duona ingredientai:

  • duona – 12 vnt;
  • sviesto – 30 g;
  • varškės – 180 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
  • cinamono – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • pieno – 100 ml;
  • grietinės – valgomasis šaukštas.
Siūlome paragauti:  Naujos šventinės salotos su vištiena. Visi, kurie jų paragavo, prašė recepto

Sūrio pyragaičių su duona paruošimas:

Sumaišykite varškę su keliais šaukštais cukraus pudros, cinamonu ir grietine. Ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės

. Ant duonos riekės užtepkite šios masės, tolygiai paskirstykite 6 riekelių paviršiuje. Likusias riekes užtepkite varškės įdaru

. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska. Į kiaušinius supilkite pieną ir gerai suplakite skystį

. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir į kiaušinių skystį pamerkite abi duonos sūrelių puses. Sudėkite duonos sūrelius į keptuvę ir ant vidutinės ugnies apkepkite kiekvieną pusę iki auksinės spalvos.

Сырники больше не готовлю, нашла рецепт проще и вкуснее. "Творожная сказка" за 5-10 минут

Šis neįprastas receptas gali pakeisti klasikinius sūrio pyragėlius.

Сырники больше не готовлю, нашла рецепт проще и вкуснее. "Творожная сказка" за 5-10 минут

Jis yra sotesnis, sujungia kruopų kepimo algoritmą.

70
Siūlome paragauti:  Puikus sultingų naminių čeburekų receptas. Be degtinės, acto ir raugo

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *