Pagal šį receptą pagaminti saldūs sluoksniuotos tešlos pyragai tikrai liks jūsų užrašų knygelėse su šeimos meniu. Produktų rinkinys yra pats paprasčiausias, tačiau rezultatas – labai erdvus ir švelnus sausainis, kurį galima gaminti šventiniam stalui.
Gaminimui reikės šių ingredientų:
- gyvų mielių, 20 g;
- šilto pieno ir šilto vandens po 100 ml;
- žiupsnelio druskos;
- baltymų, 1 vnt;
- sviestas, 80 g;
- cukraus, 2 valg;
- miltai, 500 g;
- uogienės pagal skonį, cukraus pudros;
- kiaušinio trynys, 1 vnt. + pienas, 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimo procesas
Į šilto pieno ir vandens mišinį suberkite mieles, išmaišykite.
Suberkite cukrų ir maišykite
mišinį
plakikliu, kol cukrus ištirps.
Persijokite miltus
.
Į skystą pagrindą
įberkite
druskos, tada dalimis suberkite miltus, baltymus ir augalinį aliejų.
Minkykite tešlą, kol taps minkšta ir vientisa
.
Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai
Stalą pabarstykite miltais ir ant jo padėkite tešlą, išminkykite ją ir padalykite į 9 dalis.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į rutuliuką, o paskui į maždaug 3 mm storio apvalų rutulį. Padalykite į trikampėlius ir sudėkite.
Per vidurį įspauskite iešmelį, suvyniokite apskritimą ir turėsite sluoksniuotą tešlą.
Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pienu
, į kiekvieno sausainio vidurį išspauskite uogienės arba šokolado pastos iš pakelio.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes, kol paruduos ir pabarstysite
cukraus pudra.
Sausainiai gaunasi kvapnūs, orūs, labai skanūs, o svarbiausia – apetitiški ir gražūs pažiūrėti.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.