Ingredientai:
lašiša – 500 g;
citrina – 1 vnt .;
augalinis aliejus – 3 šaukštai;
sviestas – 40 g;
miltai – 1 valgomasis šaukštas.
česnakai – 3 gvazdikėliai;
grietinėlė – 400 ml;
pipirai – ½ šaukštelio;
krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
šviežių krapų, druskos pagal skonį.
Paruošimas:
Žuvies filė supjaustykite porcijomis.
Druskos ir pipirų, apvoliokite krakmole.
Žuvį apkepkite įkaitintame aliejuje po 4-5 minutes iš abiejų pusių.
Atskirai ištirpinkite sviestą ir nuolat maišydami pakepinkite susmulkintą česnaką.
Suberkite miltus ir maišydami kepkite apie 15 sekundžių.
Supilkite grietinėlę, išmaišykite iki vientisos masės.
Įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, 3 valg. citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir smulkintų krapų.
Virkite padažą, kol sutirštės.
Į padažą suberkite lašišą ir pakaitinkite 2 minutes.
Gero apetito!