Suktinukas su šprotais – tai gardus užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniams renginiams. Daugelis jį prisimena iš vaikystės, kai tokie paprasti, bet kartu ir skanūs patiekalai buvo neatsiejama namų švenčių dalis. Šis vyniotinis ne tik džiugina akį savo ryškiu pateikimu, bet ir derančiais skoniais, kurie patiks daugeliui
. Šprotai, kurie yra pagrindinė šio skanėsto žvaigždė, suteikia vyniotiniui būdingų jūros natų. Jų sūrus skonis puikiai dera su švelniais ingredientais, tokiais kaip sūris, majonezas ar šviežios žolelės, ir sukuria subalansuotą ir sodrų patiekalą.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: plona pita – 2 lakštai;
- Konservuoti šprotai – 200 g;
- šviežias agurkas – 1 vnt;
- Sūris – 150 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- Šviežių krapų – saujelė;
- druskos – žiupsnelis.
Šprotų vyniotinio paruošimas:
Iš šprotų pašalinkite uodegas, sūrį ir virtus kiaušinius atskirai sutarkuokite stambia tarka. Sūrį ir kiaušinius sumaišykite su smulkintu česnaku ir majonezu, užtepkite ant pitos
. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais, krapus susmulkinkite
.
Ant pirmosios pitos dėkite agurkų plokšteles, uždenkite antrąja pita.
Antrąją pitą patepkite kiaušinių ir sūrio mišiniu, pabarstykite krapais.
Ant krapų sluoksnio dėkite šprotus ir susukite į ritinėlį. Uždenkite suktinuką maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Rezultatas – skanus ir neįprastas vyniotinis su šprotais. Šis užkandis tinka bet kokiam renginiui.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.