Tai mano geriausia ir tiesiog tobula “kreminė” koldūnų tešla: be kiaušinių, ją galima užšaldyti, o koldūnai niekada nesuplyšta.

Pastaruoju metu koldūnus ir virtinukus gaminau tik iš choux tešlos, man viskas joje tiko – minkšta, elastinga, su ja malonu dirbti… Tačiau jaučiau, kad kažko trūksta. O prieš kurį laiką man buvo pasidalytas receptas, kaip pasigaminti “kreminės” koldūnų tešlos!

O šiandien noriu su jumis pasidalyti šiuo receptu, kuris, mano nuomone, yra tiesiog tobulas, skirtas tešlai koldūnams, taip pat mantai ir koldūnams gaminti.

Dabar ši tešla man yra numeris vienas! Su ja malonu dirbti, ji nelimpa prie rankų, yra minkšta, elastinga ir švelnaus kreminio skonio.

Būtinai išbandykite – esu tikra, kad iš šios tešlos ne kartą gaminsite koldūnus!

Gaminimo ingredientai:

  • Kvietiniai miltai – 500 g
  • Sviestas – 50 g
  • Grietinė (bet kokio riebumo) – 50 g
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • Vandens (verdančio vandens) – 1 puodelis (200-220 ml).
Siūlome paragauti:  Paimkite kefyro ir miltų. Paprasti ir skanūs bulvių pyragai: draugės džiaugiasi rezultatu

Pradėkite ruošti

Paimkite bet kokį tešlai minkyti tinkamą dubenį, persijokite į jį miltus, įberkite šaukštą druskos ir išmaišykite. Ir tuo pačiu metu jau galite dėti virti vandenį – mums reikia tik verdančio vandens.

Tada įmaišykite 50 g grietinės, ir bet kokio riebumo, ir net nebūtinai pirmo šviežumo (žinoma, turiu omenyje nesugedusią), ir truputį ištirpinto sviesto arba tiesiog suminkštinto, tai iš esmės nesvarbu.

Viską išminkykite šakute arba rankomis, kol susidarys miltų trupiniai.

O dabar įpilkite stiklinę ką tik užvirinto vandens ir iš karto pradėkite viską maišyti šakute (šaukštu, šluotele), bet ne rankomis, iš pradžių mišinys bus gana karštas.

Tačiau jau po 2 minučių, kai visi ingredientai susimaišys, galėsite lengvai minkyti tešlą rankomis. Surinkite visus trupinius į dubenį. Tada perkelkite ant stalo darbinio paviršiaus ir ten minkykite. Tiesiog 5 minutes ir gausite tokią minkštą ir elastingą tešlą.

Taip pat skaitykite: Skanios ir paprastos salotos “Žmogaus kaprizas”. Mano vyras prašo jas gaminti 3 kartus per savaitę

Iškart padalykite ją į kelias dalis, suformuokite plokštainį ir padėkite po maistine plėvele arba uždenkite medvilniniu rankšluosčiu, palaikykite apie 5 minutes.

Kai tešla pailsės, galite tęsti darbą su ja. Jau paruoštą plokštainį iškočiokite ir išpjaukite reikiamus pusgaminius koldūnams arba koldūnėliams, arba mantai. Ritinėjant net nereikia dėti miltų, ji puikiai laikosi.

Šį kartą iš šios tešlos gaminau koldūnus su bulvių įdaru – ir kokie jie buvo skanūs!

382

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *