Tiesiog suvynioju maltinukus į pergamentą ir kepu keptuvėje be aliejaus 15 minučių (labai įdomus receptas, dalinuosi).

Taip gaminu jau daugelį metų: bent jau pusryčiams, pietums, vakarienei ir net šventėms. Ji būna sultinga ir švelni – minkšta. Šį receptą tikrai verta įsidėmėti.

Šiandien džiaugiuosi galėdama su jumis pasidalyti labai įdomiu receptu, pagamintu iš maltos mėsos ir be lašo aliejaus. Tokį mėsos patiekalą galima gaminti net diabetikams, o į faršą galima ko nors įdėti. Tada jis bus šventiškesnis.

Man labai patinka greiti ir paprasti receptai. Ir šis maltos mėsos receptas yra būtent toks. Be to, jį galima paruošti iš anksto ir užšaldyti (pasigaminti pusgaminių: vėliau tiesiog išimti ir išvirti neatšildžius).

Tai jau gaminkime!

Imamės maltos mėsos, šį kartą iš kalakutienos. Bet galite imti vištienos, kiaulienos, apskritai bet kokios rūšies. Aš mėgstu kalakutieną, ji būna minkšta ir skani

Siūlome paragauti:  Skanus lecho žiemai: valgomas iš karto. Mano mėgstamiausias paruošimas

. Į maltą mėsą įberiu dešrelėms skirtų prieskonių. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius prieskonius. Aš taip pat įdedu šiek tiek saldžios rūkytos paprikos (parduodama visuose prekybos centruose). Paprika suteiks rūkymo skonį, oho, kaip puikiai išeis! Druskos pagal skonį. Taip pat įpilkite pieno ir viską išmaišykite. Galite palikti maltinuką pastovėti apie 10 minučių, o galite iš karto išvirti.

Dešrelių prieskoniai: štai šis receptas

Svarbiausia, kad maltinukai nebūtų skysti, kaip košė. Juk iš karto kepsime, o ne virsime

. Jokių kiaušinių, jokių dribsnių. Tai nereikalinga!

imu pergamentą, jo neriebaluoju. Dedu 2 valgomuosius šaukštus maltos mėsos ir suvynioju į “saldainį”.

Taip pat galima pasigaminti įdarą. Pavyzdžiui, įdėti sūrio arba šventiniam variantui virtų putpelių kiaušinių su žolelėmis.

Siūlome paragauti:  Garnyras ir mėsa viename patiekale: kopūstai su vištiena rankovėje - puiki savaitės dienos vakarienė!

Sandariai surišti iš abiejų pusių

.

Aš imu paprastą siūlą, tiesiog du kartus jį perlenkiu

. Įkaitinkite keptuvę (be aliejaus) ir sudėkite maltos mėsos dešreles. Kepu ant vidutinės ugnies 2 minutes iš visų pusių (kepu iš keturių pusių). Pirmą kartą dešreles dedame ant keptuvės siūle žemyn.

Taip pat skaitykite: Tarybinės valgyklos kotletai, apie kuriuos sklandė legendos. Atskleidžiamos jų sultingumo ir skonio paslaptys

Tada įpilu šiek tiek vandens, kad keptuvės dugnas būtų apsemtas, sumažinu ugnį ir kepu po uždaru dangčiu dar 5-7 minutes.

Dešrelės gaunasi neįtikėtinai skanios

.

Gero apetito!

Receptas:

  • Įdaras – 600 gr.
  • Pienas – 200 ml.
  • Dešrelių prieskoniai – 1 šaukštelis.
  • Rūkytos paprikos – 1/3 šaukštelio.
  • Druskos – pagal skonį.

254

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *