Tik pomidorai, o receptas prašosi kiekvieno, kuris jį išbandys. Geriausias užkandis visomis progomis

Pomidorai, įdaryti žalumynais su aštraus česnako skonio ir pikantiškų prieskonių natomis, yra puikus užkandis. Jį visada dedame ant šventinio stalo.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

vandens, 1,5 litro;

– druskos, 2 valgomieji šaukštai

; – cukraus, 200 g;

– 9 proc. acto, 100 ml; –

pipirų žirnelių pagal skonį;

– gvazdikėlių, 5 vnt; –

pomidorų, 1,5-2 kg; –

lauro lapų, 3-4 vnt;

– česnako, 1 galvutė;

– aštriosios paprikos, 1 vnt;

– petražolių

; – serbentų ir vyšnių lapų, krapų skėčių.

Gaminimo procesas

Marinatui vandenį sumaišykite su prieskoniais, cukrumi ir druska, užvirinkite, supilkite actą, dar kartą užvirinkite ir visiškai atvėsinkite.

Pipirus supjaustykite plonais griežinėliais

, petražoles supjaustykite.

Į puodo dugną sudėkite petražolių šakeles, serbentų ir vyšnių lapelius, krapų šakeles ir krienų lapelius

Siūlome paragauti:  Pamatė kaimynę, kepančią pyragus, kuriais mus vaišino. Atsisakė visam laikui

. Patarimas: žolelių pridėkite pagal savo skonį

. Kiekvieną pomidorą perpjaukite į 4 dalis, bet ne iki galo. Įdarykite

česnaku, aštriuoju pipiru ir petražolėmis.

Sudėkite į puodą, užpilkite atvėsusiu marinatu, uždenkite lėkšte ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.

Просто помидоры, а рецепт просит каждый, кто попробует. Лучшая закуска на все случаи жизни

Aš juos laikau 2 dienas – taip pomidorai būna labai marinuoti ir kvapnūs, pikantiški.

Просто помидоры, а рецепт просит каждый, кто попробует. Лучшая закуска на все случаи жизни

Pomidorus laikome šaldytuve, bet būtinai marinate, tada jie bus skanūs apie 3 savaites.

Просто помидоры, а рецепт просит каждый, кто попробует. Лучшая закуска на все случаи жизни

69

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Pyragas "Nevsky" pagal sovietinį receptą. Skaniausias prisiminimas iš vaikystės
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *