Bulviniai blynai su įdaru – tai nedideli pyragėliai iš bulvių tešlos su įvairiais įdarais viduje. Juos galima paruošti su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, mėsa, grybais, sūriu ar daržovėmis.
Šiame patiekale dera gaminimo paprastumas ir skonių įvairovė, todėl jis populiarus tarp mėgstančiųjų gaminti namuose.
Bulvių tešla dranikams ruošiama iš virtų bulvių, kiaušinių, miltų ir sviesto. Įdaras gali būti bet koks, svarbiausia, kad jis būtų paruoštas naudojimui, nes draniki greitai iškepa.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardžius draniki su grybų įdaru.
Sudedamosios dalys: 1:
- Bulvės – 700 g;
- svogūnas – 3 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- kiaušinis – 1 vnt;
- miltai – 2 šaukštai;
- vištienos filė – 150 g;
- mocarelos sūris – 150 g;
- grybai – 200 g;
- 20 % grietinėlės – 100 ml;
- džiovintų česnakų;
- pagardinti kariu.
Blynų su įdaru paruošimas:
Nuluptas bulves, svogūną ir morką sutarkuokite smulkia tarka. Česnako skilteles pertrinkite per presą, įmuškite kiaušinį, supilkite miltus ir kruopščiai išmaišykite
. Prieš tai daržovių masę taip pat verta pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite didelius blynus, kurių skersmuo prilygtų visai keptuvei.

Abi blynų pusės turi būti apkepusios. Vištienos filė smulkiai supjaustykite ir taip pat pakepinkite augaliniame aliejuje, kol bus paruošta.
Vištieną pasūdykite, papipirinkite, įberkite kario prieskonių ir sudėkite į atskirą indą, Porą svogūnų supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite tame pačiame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Prieš kepdami svogūnus, į augalinį aliejų galite įdėti 20 g sviesto
.
Pievagrybius
supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į svogūnus
. Apkepkite pievagrybius ir svogūnus, pagardinkite druska ir pipirais.
Žaliuosius svogūnus galite supjaustyti atskirai ir pridėti prie grybų ir svogūnų bei vištienos mišinio.
Mocarelos sūrį sutarkuokite smulkia tarka, ant blynų dėkite grybų ir vištienos įdaro.

Apibarstykite įdarą sūriu, sulenkite blynelius per pusę, į vidų uždarydami įdarą.
Dėkite blynelius ant pergamentu išklotos kepimo skardos, apibarstykite sūriu.

Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 5 minutes.

Taip gausite gardžius kvapnius ir sotus dranikus su įdaru. Tai geras būdas pradžiuginti šeimą, jei įprasti blynai jau atsibodo.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

