Ingredientai:
- Grikiai – 300 g
- Kiauliena (minkštimas) – 350 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Marinuoti agurkai – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. šaukštai
- Pomidorų pasta – 70 g
- Žalieji svogūnai – 6-7 plunksnos
- Karis – 1/3 šaukštelio
- Malta paprika – 1/2 šaukštelio
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – ant peilio galo
Paruošimas:
Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje apie 5-7 minutes ant stiprios ugnies, kol apskrus.
Morkas sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite.
Į mėsą suberkite daržoves ir viską kartu kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Suberkite kubeliais pjaustytą raugintą agurką, maltus juoduosius pipirus, karį ir papriką. Išmaišome ir pakepiname dar 3-4 minutes.
Įpilkite pomidorų pastos ir 600 ml karšto vandens. Virkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Tada suberkite nuplautus grikius, išmaišykite ir pasūdykite pagal skonį.
Troškinkite 20-25 minutes, kol grikiai bus paruošti.
Patiekite apibarstę smulkintu svogūnu.
Gero apetito!