Trupinti grikiai su mėsa ir raugintais agurkais: skani vakarienė keptuvėje

Ingredientai:

  • Grikiai – 300 g
  • Kiauliena (minkštimas) – 350 g
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Marinuoti agurkai – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai. šaukštai
  • Pomidorų pasta – 70 g
  • Žalieji svogūnai – 6-7 plunksnos
  • Karis – 1/3 šaukštelio
  • Malta paprika – 1/2 šaukštelio
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – ant peilio galo

Paruošimas:

Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje apie 5-7 minutes ant stiprios ugnies, kol apskrus.

Morkas sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite.

Į mėsą suberkite daržoves ir viską kartu kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Suberkite kubeliais pjaustytą raugintą agurką, maltus juoduosius pipirus, karį ir papriką. Išmaišome ir pakepiname dar 3-4 minutes.

Siūlome paragauti:  Saldi nostalgija! "Karvė" - vaikystę primenantis pyragas: receptas yra lengvesnis, nei manote.

Įpilkite pomidorų pastos ir 600 ml karšto vandens. Virkite 15 minučių ant silpnos ugnies.

Tada suberkite nuplautus grikius, išmaišykite ir pasūdykite pagal skonį.

Troškinkite 20-25 minutes, kol grikiai bus paruošti.

Patiekite apibarstę smulkintu svogūnu.

Gero apetito!

262

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Sūrio skanėstas: subtilus tortas ypatingoms progoms
Pasidalink receptu su draugais!