Turkiška vištiena – turtingas ir aromatingas patiekalas, priklausantis turtingai ir įvairiapusiškai turkų virtuvei, garsėjančiai skonių įvairove ir tradiciniais receptais. Turkijos gastronomija garsėja šviežių ingredientų, prieskonių ir iš kartos į kartą perduodamų maisto gaminimo būdų deriniu, sukuriančiu unikalius kulinarinius šedevrus.
Vienas iš tokių šedevrų – vištiena, kepta su įvairiais kvapniais prieskoniais, daržovėmis ir kartais su jogurtu, todėl patiekalas tampa ypač minkštas ir sultingas.
Turkiška vištiena gali būti ruošiama įvairiais būdais: ji gali būti kepama, skrudinama arba troškinama, o naudojant šiam regionui būdingus prieskonius, pavyzdžiui, zirą, papriką ir kalendrą, galima išgauti harmoningą ir sodrų skonį.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 3 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 100 g;
- Sūris – 100 g;
- Riešutai – 20 g;
- Druska – šaukštelis.
Vištienos ruošimas turkiškai:
Vištienos filė padalykite į plonus kepsnelius, paslėpkite po maistine plėvele. Iškeptus vištienos filė kepsnelius pasūdykite ir pabarstykite pipirais
. Kiaušinius suplakite su druska, sumaišykite druską ir miltus. Įmerkite kepsnius iš pradžių į miltus, paskui į kiaušinį
. Kepkite kepsnius keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Vištieną sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Riešutus susmulkinkite peiliu, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite kepsnių viršų sūriu ir riešutais
. 180 laipsnių temperatūroje vištieną kepkite 10 minučių.
Vištieną taip pat galite pagardinti mėgstamais prieskoniais, tada ji bus dar kvapnesnė. Riešutams naudokite anakardžius arba graikinius riešutus.
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.