Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Unikalaus subtilaus kreminio skonio miežių sriuba su kreminiu sūriu

Ingredientai:

  • Bulvės – 300 g
  • Svogūnai – 60 g
  • Morkos – 60 g
  • paprika – 50 g
  • Česnakai – 3 gvazdikėliai
  • Perlinės kruopos – 130 g
  • Augalinis aliejus – 40 g
  • Filtruotas vanduo – 1,6-1,8 l
  • Lydytas kreminis sūris – 80-100 g
  • Druska, žolelės, prieskoniai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Perlines kruopas nuplaukite šiltu vandeniu ir supilkite į puodą. Užpildykite švariu vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol beveik iškeps. Grūdai turi tapti minkšti, bet nepervirti.
  2. Gatavus grūdus nuplaukite šaltu vandeniu ir išmeskite į kiaurasamtį.
  3. Nuskustas bulves ne itin stambiai supjaustykite kubeliais ar lazdelėmis. Virkite bulves puode su verdančiu vandeniu, kol suminkštės.
  4. Morkas ir svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis, taip pat supjaustykite papriką.
  5. Supjaustytas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
  6. Į keptuvę su paruoštomis bulvėmis sudėkite nuplautą miežių ir daržovių užpilą. Įpilkite druskos pagal skonį ir leiskite užvirti.
  7. Įpilkite grietinėlės sūrio ir maišykite sriubą, kol sūris visiškai ištirps.
  8. Pagardinkite sriubą šviežiomis žolelėmis ir bet kokiais mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, maltais juodaisiais pipirais. Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti apie dešimt minučių po dangčiu.
Siūlome paragauti:  Lengva ir maistinga bulvių sriuba su kalakutienos kukuliais

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!