Serbentų pyragas – skanus ir aromatingas skanėstas, džiuginantis gurmanus ryškiu saldžiarūgščiu skoniu ir sodriu uogų aromatu.
Serbentai dėl savo būdingo skonio ir didelio vitaminų kiekio užima ypatingą vietą rusų virtuvėje, o jų naudojimas kepiniams tapo daugelio kartų tradicija.
Serbentų pyragai gali būti saldaus arba neutralaus skonio, o jų receptai – nuo paprastų iki rafinuotų
. Klasikinė tešla, derinama su šviežiomis arba šaldytomis uogomis, sukuria nuostabų ansamblį, kuriame kiekvienas pyrago kąsnis teikia džiaugsmą ir pasitenkinimą.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 3 vnt;
- cukraus – 200 g;
- sviestas – 100 g;
- kefyras – 200 ml;
- miltai – 280 g;
- raugas – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: serbentai – 200 g;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- sviesto – 30 g;
- cukraus – 2 valgomieji šaukštai
Serbentų pyrago paruošimas:
Išplakite cukraus ir kiaušinių mišinį mikseriu iki purios masės, supilkite ištirpintą sviestą. Į mišinį supilkite kefyrą ir toliau maišykite
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir mikseriu užminkykite tirštą tešlą. Serbentus sumaišykite su krakmolu ir supilkite į tešlą, išmaišykite.
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į jį serbentų tešlą. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukrumi, mišinį supilkite ant tešlos viršaus.
Pyragą kepkite 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Jei norite, apibarstykite pyragą cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.