Kotletai pagal šį receptą pasirodė tokie sultingi, kad galima valgyti be garnyro
Ingredientai:
vištienos filė – 1 kg
svogūnas – 200 gr
šviežias kepalas – pusė
pienas – 200 ml
česnakai – 2 gvazdikėliai
sviestas – 25 g
kalendra ir petražolės – po 15 g
juodieji pipirai, kalendra – po pusę arbatinio šaukštelio
krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
augalinis aliejus
druska – pagal skonį
Paruošimas:
Į kepalo minkštimą įpilkite 150 mililitrų pieno.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tada suberkite česnaką, sviestą ir prieskonius, troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
Vištienos filė permetame per mėsmalę kartu su kepta duona ir piene pamirkyta duona.
Išmaišykite iki vientisos masės.
Į mišinį įpilkite kapotų žolelių, šiek tiek krakmolo ir likusius 50 mililitrų pieno.
Formuojame nedidelius kotletus ir apkepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.