Pagrindinis recepto akcentas – aromatingas padažas, dėl kurio mėsa tampa labai minkšta, švelni ir sultinga. Į padažą galite įberti bet kokių norimų prieskonių ir naudoti kaip garnyrą.
4 porcijoms paruošti reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 500 g;
- sūrio, 200 g;
- garstyčių, 2 valg;
- riebios grietinės, 200 g;
- česnakas, 4 skiltelės;
- druskos, pipirų, prieskonių;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai.
Gaminimo procesas
Kiekvieną
filė
perpjaukite į 2 dalis ir gaukite 4 gabaliukus
. Kiekvieną gabaliuką gerai išmuškite iš abiejų pusių – turi gautis dideli mėsos sluoksniai.
Iš abiejų pusių pasūdykite, papipirinkite, įtrinkite įvairiais prieskoniais.
Paimkite bet kokį sūrį pagal savo skonį ir sutarkuokite jį stambia
tarka. Tarkuotą sūrį padalykite į 4 dalis ir uždėkite ant kiekvieno mėsos sluoksnio, susukite suktinukus
.


Suktinukus sudėkite į kepimo formą.

Patarimas: kad patiekalas būtų gardesnis, paimkite neluptas česnako skilteles ir tiesiog paspauskite jas peiliu, kad šiek tiek suplonėtų. Taip neluptas sudėkite į formą kartu su mėsa. Taip česnakai nesudegs.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite suktinukus 20 minučių.
Sumaišykite grietinę su bet kokiomis garstyčiomis pagal skonį, prieskoniais ir užpilkite padažą ant suktinukų.

Kepkite dar 20 minučių, padidinę temperatūrą iki 200 laipsnių C.
Padažo turi būti tiek, kad visiškai padengtų suktinukus
. Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis ir užpilkite padažu pagal skonį.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

