Žieminiai pomidorai griežinėliais be sterilizacijos. Skanūs pomidorai: geriausias receptas

Šis receptas padeda uždaryti labai skanius pomidorus, kuriuos mielai atidarysite žiemą ir patiekite prie stalo įvairių garnyrų ir užkandžių.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • pomidorų, apie 1,2 kg;
  • svogūnų ir morkų 1 vnt;
  • pasirinktinai gvazdikėlių, 2 vnt;
  • pipirų grūdelių, 6 vnt;
  • šviežių bazilikų;
  • augalinis aliejus, 2 šaukštai;
  • 70 % acto, 0,5 šaukštelio arba 25 ml 9 % acto.

Marinatui paruošti reikia:

  • vandens, 1 litro;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • cukraus, 3 valgomųjų šaukštų.

Gaminimo procesas

Recepte pateikti ingredientai 2 stiklainiams po 1 l.

Pomidorus galite imti bet kokius, pernokusius ir minkštus arba tankesnius, įvairių spalvų.

Pomidorus perpjaukite į dvi dalis

. Morkas patrinkite ant korėjietiškos tarkos, svogūnus

supjaustykite

pusžiedžiais.

Į sterilizuotus stiklainius sudėkite pipirus, gvazdikėlius ir pomidorų griežinėlius, uždenkite svogūnus, morkas ir bazilikus

Siūlome paragauti:  "Skonio jūros" salotos. Vienas geriausių mums žinomų kalmarų salotų receptų

.

Помидоры на зиму дольками без стерилизации. Вкусные томаты: лучший рецепт

Į stiklainius

supilkite

verdantį vandenį, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.

Marinatui į puodą supilkite švarų vandenį, suberkite druską ir cukrų, užvirinkite ir kelias minutes pavirkite. Į

kiekvieną stiklainį

supilkite

augalinį rafinuotą aliejų, actą ir verdantį marinatą

. Užsukite dangtelius, stiklainius apverskite ir uždenkite rankšluosčiu, kol atvės

.

Помидоры на зиму дольками без стерилизации. Вкусные томаты: лучший рецепт

Tokį konservavimą puikiai galima laikyti sandėliuke arba rūsyje, galima net tiesiog padėti po lova.

Atidarius stiklainį su tokiomis salotomis, tereikės jas pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi ir, jei norite, česnaku.

141

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Siūlome paragauti:  Toks stiklainis turėtų būti kiekvienuose namuose: geriausias žalumynų paruošimas žiemai

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *