Šis receptas padeda uždaryti labai skanius pomidorus, kuriuos mielai atidarysite žiemą ir patiekite prie stalo įvairių garnyrų ir užkandžių.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų, apie 1,2 kg;
- svogūnų ir morkų 1 vnt;
- pasirinktinai gvazdikėlių, 2 vnt;
- pipirų grūdelių, 6 vnt;
- šviežių bazilikų;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- 70 % acto, 0,5 šaukštelio arba 25 ml 9 % acto.
Marinatui paruošti reikia:
- vandens, 1 litro;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 3 valgomųjų šaukštų.
Gaminimo procesas
Recepte pateikti ingredientai 2 stiklainiams po 1 l.
Pomidorus galite imti bet kokius, pernokusius ir minkštus arba tankesnius, įvairių spalvų.
Pomidorus perpjaukite į dvi dalis
. Morkas patrinkite ant korėjietiškos tarkos, svogūnus
supjaustykite
pusžiedžiais.
Į sterilizuotus stiklainius sudėkite pipirus, gvazdikėlius ir pomidorų griežinėlius, uždenkite svogūnus, morkas ir bazilikus
.

Į stiklainius
supilkite
verdantį vandenį, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.
Marinatui į puodą supilkite švarų vandenį, suberkite druską ir cukrų, užvirinkite ir kelias minutes pavirkite. Į
kiekvieną stiklainį
supilkite
augalinį rafinuotą aliejų, actą ir verdantį marinatą
. Užsukite dangtelius, stiklainius apverskite ir uždenkite rankšluosčiu, kol atvės
.

Tokį konservavimą puikiai galima laikyti sandėliuke arba rūsyje, galima net tiesiog padėti po lova.
Atidarius stiklainį su tokiomis salotomis, tereikės jas pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi ir, jei norite, česnaku.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

