Pomidorai, įdaryti žalumynais su aštraus česnako skonio ir pikantiškų prieskonių natomis, yra puikus užkandis. Jį visada dedame ant šventinio stalo.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
vandens, 1,5 litro;
– druskos, 2 valgomieji šaukštai
; – cukraus, 200 g;
– 9 proc. acto, 100 ml; –
pipirų žirnelių pagal skonį;
– gvazdikėlių, 5 vnt; –
pomidorų, 1,5-2 kg; –
lauro lapų, 3-4 vnt;
– česnako, 1 galvutė;
– aštriosios paprikos, 1 vnt;
– petražolių
; – serbentų ir vyšnių lapų, krapų skėčių.
Gaminimo procesas
Marinatui vandenį sumaišykite su prieskoniais, cukrumi ir druska, užvirinkite, supilkite actą, dar kartą užvirinkite ir visiškai atvėsinkite.
Pipirus supjaustykite plonais griežinėliais
, petražoles supjaustykite.
Į puodo dugną sudėkite petražolių šakeles, serbentų ir vyšnių lapelius, krapų šakeles ir krienų lapelius
. Patarimas: žolelių pridėkite pagal savo skonį
. Kiekvieną pomidorą perpjaukite į 4 dalis, bet ne iki galo. Įdarykite
česnaku, aštriuoju pipiru ir petražolėmis.
Sudėkite į puodą, užpilkite atvėsusiu marinatu, uždenkite lėkšte ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Aš juos laikau 2 dienas – taip pomidorai būna labai marinuoti ir kvapnūs, pikantiški.
Pomidorus laikome šaldytuve, bet būtinai marinate, tada jie bus skanūs apie 3 savaites.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.