Draugas iš Italijos man papasakojo, kaip jie valgo kiekvieną dieną. Supratau, kodėl jie yra liekni ir gyvena ilgiau už mus.

Jau seniai pastebėjau, kad italai valgo spagečius, vakarienei gali drąsiai suvalgyti visą picą ir vis tiek nenutunka (tiek vyrai, tiek moterys). Kokia jų paslaptis?

Šiandien šiame straipsnyje papasakosiu asmeninę savo draugės Svetlanos, kuri jau daugiau nei 10 metų gyvena Italijoje, patirtį. Dabar ji gyvena šiaurinėje, kalnuotoje Italijoje.

Iš Svetlanos žodžių:

“Kai pirmą kartą išvykau į Italiją, bijojau, kad priaugsiu papildomų kilogramų. Kadangi prieš tai visus metus lieknėjai, numetei tuos nekenčiamus kilogramus. Atvažiuoji į Italiją ir matai lėkštę gardžių makaronų su protu nesuvokiamais padažais arba picą. Ir pradedate galvoti: “Kaip galiu tam atsispirti? Per atostogas galiu sau leisti tokį maistą…”.

Įdomiausia tai, kad po mėnesio atostogų Italijoje priaugau tik 1 kg. Ir tai dėl kai kurių itališkų paslapčių, kuriomis su jumis pasidalysiu

. Iš karto noriu pasakyti, kad Italijoje ne visi yra ploni ir liekni, yra daug pilnų italų. Tačiau jie skiriasi nuo kitų tautų tuo, kad myli save, valgymo būdą ir valgymo procesus. Tai reiškia, kad jų požiūris į maistą labai skiriasi.

Свежие овощи, яйца
Šviežios daržovės, kiaušiniai

Laikui bėgant ėmiau pastebėti, kad italai geria daug vandens. Jie nesėda prie stalo be butelio vandens.

Labai daug žmonių ten užsiima vyndaryste, todėl dažnai prie stalo galima pamatyti raudonąjį vyną ir atskiesti jį vandeniu. Jei mums tai kažkaip nenormalu, tai jiems tai įprastas dalykas. Ir jie gali sau leisti per valgį išgerti 1-2 taures vyno.

Italai labai daug gamina iš šviežių produktų. Tai produktai, auginami jų daržuose: pomidorai, pupelės (iš jų gaminama ministrone sriuba), saldžiosios paprikos, kukurūzai, bulvės. Apskritai daug ką jie augina patys.

Siūlome paragauti:  Geriausias Chačapuri. Taip jį gamino mano mama Tbilisyje: skanios tešlos receptas
Пицца
Pica

Jie neišleidžia daug pinigų maisto produktams (labiau šiaurinėje Italijos dalyje), daugelis juos netgi laiko pigiaširdžiais. Jie mieliau valgo natūralų savo maistą arba perka iš ūkininkų.

Įdomiausia tai, kad jie niekada nemaišo maisto. Pavyzdžiui, vienas pagrindinis patiekalas – makaronai, tada 4-5 val. vakaro desertas – ledai arba vaisiai. Vakarienei jie valgo picą.

Italams svarbu, kad kiekvienas valgis būtų valgomas atskirai. Idealus laikas valgyti vaisius jiems yra 16 val.

Dauguma italų negamina labai didelių porcijų, kad galėtų pasilikti kitai dienai. Jie nemėgsta pakartotinai šildyti maisto, mieliau gamina tam tikrą kiekį maisto vienam prisėdimui. Kitą dieną būtina valgyti šviežią maistą.

Десерт
Desertai

Kalbant apie gyvenimo būdą, italai, ypač iš kalnuotos dalies, yra labai darbšti tauta. Jie daug juda, daug vaikšto, daug dirba. Dauguma vyrų dirba laukuose, kad šeima valgytų tik šviežius produktus. Moterys rūpinasi savo ūkiu ir namais

Siūlome paragauti:  Įdarytos bulvės su mėsa. Seniai pamirštas receptas: sotus patiekalas didelei kompanijai

. Italai su maistu elgiasi savotiškai pagarbiai. Jiems patinka procesas. Nesakysiu, kad jų pajamos didžiulės, daugelis skaičiuoja centus. Tačiau jie turi gyvenimo skonį, mėgaujasi kiekviena gyvenimo minute.

323

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *