Taip uždarinėju jau 40 metų! Mama mane išmokė, kaip pasigaminti gardžiausius baklažanų ikrus žiemai: geriausias receptas
Baklažanų ikrai pagal šį receptą gaunasi labai skanūs, švelnūs ir sodraus skonio. Be to, jame puikiai dera prieskoniai. Tokius ikrus nesunku pasigaminti namuose.
Baklažanų ikrai yra skanus daržovių užkandis, kuris ruošiamas žiemai. Baklažanų ikrai yra populiaresni už cukinijų ikrus. Jie labiau mėgstami dėl to, kad yra malonesnės tekstūros ir sodresnio skonio.
Pateikiame gardų baklažanų ikrų žiemai receptą, kuriame puikiai dera daržovės ir subalansuoti prieskoniai.
Reikalingi ingredientai: 1:
- baklažanai – 2 kg;
- pomidorai – 2 kg;
- morkos – 0,5 kg;
- česnako – 1 galvutė;
- pipirai – 1 kg;
- aitriosios paprikos – 3 ankštys;
- krapų – ryšulėlis;
- svogūnas – 4 vnt;
- aliejus – 400 ml;
- actas 9 % – 100 ml;
- druskos – 2 šaukštai;
- cukraus – 3 šaukštai.
Paruošimo būdas:
Visos daržovės kruopščiai nuplaunamos ir nusausinamos. Tada visas daržoves, išskyrus svogūną, reikia pertrinti per mėsmalę. Būtent dėl mėsmalės, o ne blenderio, nes daržovės turi virsti ne tyrele, o turėti mažus gabalėlius.
Kiekvieną daržovę susmulkiname atskirame dubenyje: atskirai papriką + aitriąją papriką, atskirai baklažanus, morkas ir pomidorus. Taip pat susmulkiname česnaką.
Skanių ir švelnių baklažanų ikrų žiemai receptas be sterilizacijos.
Svogūnai supjaustomi mažais kubeliais, taip pat smulkiai supjaustomi krapai.
Paimkite didelę wok keptuvę ir įkaitinkite augalinį aliejų. Siųskite ten svogūnus ir kepkite, kol lengvai apskrus.
Į svogūnus sudėkite baklažanus ir maišydami kepkite 10 minučių. Tada prie daržovių pridėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes.
Skanių ir švelnių baklažanų ikrų žiemai receptas be sterilizacijos.
Tada į daržoves sudėkite varpą ir aštriąją papriką ir nuolat maišydami kepkite dar kelias minutes. Supilkite actą ir smulkintus pomidorus. Ikrus troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Po 30 minučių sudėkite česnaką, krapus, druską ir cukrų. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 15 minučių.
Skanių ir švelnių baklažanų ikrų žiemai be sterilizacijos receptas.
Ikrus išpilstykite į sterilius stiklainius ir užsukite steriliais dangteliais.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.