Sakoma, kad tokia mėsa buvo patiekiama geriausiuose SSRS restoranuose ir net pačiame Kremliuje. Bet ar tai tiesa, ar ne, nežinau. Ką manote jūs?
Šiandien gaminsime jautieną. Kaip žinote, ši mėsa gali pasirodyti šiek tiek sausa. Bet tik ne šį kartą! Pagal šį receptą ji tiesiog tirpsta burnoje, todėl būtinai išbandykite! Receptas labai paprastas
: Išvalykite visą jautienos gabalą nuo perteklinių gyslų (baltos plėvelės). Aš nusipirkau šonkauliuką, bet galite gaminti iš bet kurios kitos dalies. Supjaustykite mėsą gana dideliais gabalais ir sudėkite ant sausos keptuvės storu dugnu. Pageidautina, kad ji gulėtų vienu sluoksniu.
Jei neturite tinkamos keptuvės, kepimui taip pat galite naudoti katilą arba puodą storu dugnu.
Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais – kas kam labiau patinka. Sudėkite ant mėsos, įpilkite šiek tiek vandens, apie 50-70 ml. Ant svogūnų uždėkite šiek tiek sviesto
, keptuvę uždenkite dangčiu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Troškinsime 1 valandą, neatidarinėkite dangčio ir nemaišykite.
Po 50-55 minučių reikia paruošti česnaką. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Po valandos atidarykite dangtį. Pažiūrėkite, kiek susidarė vandens.
Įdėkite prieskonių: druskos, cukraus, juodųjų pipirų, 6 % obuolių acto. Aš įdedu ⅓ šaukštelio ožragės (jos nėra klasikiniame recepte, bet manau, kad ji prideda šiek tiek
prieskonių). Ant viršaus užbarstykite česnako, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 1 valandą. Svarbiausia nieko nemaišyti.
Nepamirškite pridėti cukraus ir acto!!! Šių produktų sudėtyje nėra daug, tačiau nuo jų priklauso pagaminto patiekalo skonis. Mėsa bus nepaprastai minkšta ir švelni, šiek tiek rūgštoka, o cukrus subalansuos skonį.
Po valandos nukelkite nuo ugnies. Mėsa paruošta. Ją galima patiekti su bet kokiu garnyru: makaronais, bulvėmis, grikiais, kuskusu ir t. t. Arba be garnyro, išdėliojus ant pitos, kaip padariau aš. Viršų papuošiame šviežiomis žolelėmis.
Tik pažiūrėkite, kaip lengvai gabalėlis suskyla į pluoštus. Mėsa labai minkšta ir sultinga. Nebijokite įpilti acto – dėl jo mėsa tampa minkšta.
PRODUKTAI:
– jautiena – 1,2 kg
– svogūnai – 3 vnt.
– vandens – 50 ml
– sviestas – 120 g
– cukraus – 1 šaukštelis.
– druskos – 1,5 šaukštelio.
– juodųjų pipirų – pagal skonį
– ožragė – ⅓ šaukštelio.
-česnakas-5-6 gvazdikėliai
-6% acto-2 valg. š.
Patarimas:
mėsą lengviau pjaustyti, jei ji bus šiek tiek sušalusi – gabaliukai gaunasi lygūs ir gražūs.
Parašykite komentarus, jei receptas patiko
.
Nepamirškite uždėti like ir pasidalyti receptu su draugais. Jums tai nesunku ir man malonu)!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.







