Saldžiosios paprikos būna ryškaus, gaivaus skonio, todėl jų galėsite dėti į įvairias salotas, patiekalus, o ne pirkti parduotuvėje beskones ir bekvapes daržoves.

Paruošimui reikės šių ingredientų:
- saldžiosios paprikos, nuluptos, 2,5 kg;
- aštriosios paprikos, 1 – 2 vnt;
- česnako, 3 – 4 skiltelių;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 2 šaukštai;
- kalendros, 1 valgomasis šaukštas;
- pomidorų pastos, 40 g ir vandens, 180 g, 6 % acto, 30 ml, druskos, pusė šaukštelio;
- žirnių ir kvapiųjų pipirų, po 5 vnt. viename stiklainyje;
- augalinis aliejus, 1,5 valgomojo šaukšto vienam stiklainiui.
Virimo procesas
Supjaustykite saldžiąsias paprikas, kaip jums patinka,
įberkite druskos, pipirų, sudėkite kalendrą, susmulkintą česnaką ir aitriosios paprikos gabaliukus.
Sumaišykite ir palikite 2 valandas, retkarčiais pamaišydami
. Paskleiskite švariuose stiklainiuose salotas, sudėkite žirnelius ir raudonėlio pipirus, supilkite augalinį aliejų, actą, pomidorų pastą, atskiestą vandeniu arba pomidorų namų sultimis, druską.
Uždenkite dangteliais ir sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio
. Užpilkite stiklainių pečius vandeniu ir sterilizuokite nuo užvirimo momento 30 min.
Užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės
. Konservą laikykite rūsyje arba sandėliuke
. Gaminys puikiai tinka kaip užkandis arba priedas prie sriubų, barščių, troškintų daržovių.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

