Rytuose jie puikiai išmano, kaip pagaminti minkščiausius ir sultingiausius kebabus, kurie visada puikuojasi ant visų šventinių stalų. Tokie patiekalai patiekiami su įvairiais padažais ir šviežių daržovių salotomis.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- maltos ėrienos, 1 kg;
- druskos, pipirų, aštriosios paprikos, kalendros, kmynų, po 1 šaukštelį;
- tarkuoto česnako, 1 valgomasis šaukštas;
- petražolių, 0,5 puodelio;
- svogūnas, 100 g;
- augalinis aliejus.
Padažas Nr. 1:
- majonezas, 2 valg;
- natūralaus jogurto ir kečupo po 1 valgomąjį šaukštą;
- 0,5 valgomojo šaukšto acto;
- pipirai.
Padažas Nr. 2:
- Natūralus jogurtas, 3 šaukštai;
- tahini padažas, 1 valgomasis šaukštas;
- citrinos sulčių, 1 šaukštelis;
- kmynų, druskos, pipirų;
- vandens, 2 šaukštai.
Padažas Nr. 3:
- Aštrioji paprika, 2 vnt;
- pomidoras, dalis;
- actas, 3 šaukštai;
- aštriosios paprikos, 2 šaukštai;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą pagardinkite druska ir visais minėtais prieskoniais, česnaku ir petražolėmis. Vandenį ir smulkiai supjaustytą svogūną. Masę labai gerai išmaišykite ir suplakite, nusiųskite į šaldytuvą, kad masė atvėstų ir gerai susiformuotų.
Kiekvienam padažui sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir kiekvieną mišinį suplakite panardinamuoju maišytuvu. Uždenkite indus su padažais ir nusiųskite į šaldytuvą, kad atvėstų ir sutirštėtų
. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Mėsos užkandį patiekite kartu su orkaitėje keptomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis ir, žinoma, su jūsų pagamintais kvapniais ir aštriais padažais.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

